POJAČANE KONTROLE ZA MARTINJE Zbog alkohola ove godine u prometu poginule 2 osobe, a 42 su ozlijeđene

Od početka ove godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske kod 68 počinitelja prometnih nesreća utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u nedozvoljenoj koncentraciji ili su odbili alkotestiranje, poručila je uoči proslave Martinja PU virovitičko-podravska. Kako kažu, riječ je o 16 posto od ukupnog broja prometnih nesreća. Zabrinjavajuća je činjenica da su u tim prometnim nesrećama smrtno stradale dvije osobe, pet ih je teško, a 37 lakše ozlijeđeno.

Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda, kaže policija, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom Martinje, povodom čega će biti organizane brojne privatne i javne zabave i okupljanja ljudi na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.

– Stoga se obavještavaju vozači da će u periodu od 08. do 11. studenog prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola. Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće – stoji u priopćenju.

Tijekom predstojećeg Martinjskog vikenda policijski službenici će vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Akcije na području Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila ili nadzor sudjelovanja biciklista u prometu će biti provedene u petak, 08. studenog od 12 do 20 sati, a u noći sa subote na nedjelju, 09./10. studenoga od 22 do 06 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content