Pri završetku su radovi na energetskoj obnovi zgrade u kojoj se nalazi dječje i ginekološke ordinacije te opća medicina Opće bolnice Virovitica

Finiširaju se vanjski radovi na energetskoj obnovi dječjeg dispanzera, opće medicine, ginekoloških ordinacija i uprave Opće bolnice Virovitica, projektu vrijednom 2.718.744,45 kuna, od čega su bespovratna sredstva 1.650.912,85 kn, dobivena od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je ostatak sredstava za projekt osigurao osnivač, odnosno Virovitičko-podravska županija u svom proračunu.

IMG 4231Kada radovi budu gotovi, zgrada koja je izgrađena 1976. godine i koja je bila u najlošijem energetskom razredu, „D“, skočiti će u „B“ energetski razred. Procjena je da će, kad se projekt završi, uštede na godišnjoj razini biti do 50 posto dosadašnje potrošnje energije. Ovom energetskom obnovom obnovit će se fasada na zgradi, napraviti izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova, izolirat će se krovište prema negrijanom prostoru, promijenit će se stolarija, ugradit će se nova aluminijska stolarija i uređaj za posebno praćenje električne energije s tzv. kalorimetrima Projekt je izradila županijska Razvojna agencija VIDRA. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 4224

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content