Projekt Virovitičko-podravske županije za izgradnju pristupnih mreža širokopojasnog pristupa internetu za osam općina prošao je na listi prihvatljivosti

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, objavilo je listu prihvatljivih prijavitelja druge faze natječaja za Plan razvoja širokopojasnog interneta, među kojima je i projekt Virovitičko-podravske županije. Naime, kako bi stanovnici 5.613 stambenih jedinica na području osam općina Virovitičko-podravske županije (Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci) uz nositelja projekta Virovitičko-podravsku županiju, u budućnosti imalo brzi internet, Županija je potpisala Sporazum o poslovnoj suradnji na projektu razvoja širokopojasnog pristupa internetu. Virovitičko-podravska županija se u to uključila zbog kapaciteta pomoći, kako bi zajedno s osam općina, lakše, brže i kvalitetnije izradili projekt koji će se sufinancirati kroz fondove Europske Unije.

Ovim Javnim pozivom za dostavu prijava za postupak pred-odabira prihvatljivih prijavitelja bile su pozvane jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i operatori da dostave prijave temeljem kojih će biti odabrani prihvatljivi prijavitelji koji će imati pravo podnijeti projektne prijedloge na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

Razlog je izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u područjima bez širokopojasne infrastrukture i bez dovoljnog tržišnog interesa za ulaganja u takvu infrastrukturu od strane operatora na tržištu elektroničkih komunikacija (tzv. “bijela područja” mreža sljedeće generacije). Čiji su projekti prihvatljivi, možete doznati OVDJE (vpz.hr, strukturnifondovi.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content