PUTUJUĆA RAZGLEDNICA Nabavili autobus kojim će posjetiteljima omogućiti nezaboravan doživljaj Parka prirode Papuk

blank
Foto: PP Papuk

U godini obilježavanja dvadesetog jubileja Parka prirode Papuk najavljeno je mnogo iznenađenja pa je godina u kojoj je već u prva tri mjeseca zabilježen rast od 300 posto posjetitelja u odnosu na prethodnu, obilježena višemilijunskim ulaganjem u turističku infrastrukturu.

Ovog proljeća s javnošću je podijeljena vijest da će Park postati vlasnik autobusa kojim će biti moguće povezivati sva područja Parka prirode Papuk te posjetiteljima omogućiti da prilikom jednog posjeta obiđu što više njegovih lokacija, a od ovoga tjedna ga možete vidjeti na prometnicama.

thumbnail
Foto: PP Papuk

Zelene boje i oslikan prepoznatljivim fotografijama i motivima Parka prirode Papuk, predstavlja svojevrsnu putujuću razglednicu Papuka koja će stajati na raspolaganju svim školama, udrugama, agencijama i ostalima koji žele uslugu prijevoza kako bi doživjeli Park prirode Papuk na najbolji mogući način.

Autobus MAN Lion’s Coach opremljen je učinkovitim dizelskim motorom snage 420 KS koji u potpunosti zadovoljava najstrože norme u dijelu emisije štetnih plinova te je u potpunosti prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Autobus je u potpunosti klimatiziran s panoramskom izvedbom srednjeg dijela krova te posjeduju najsuvremeniju opremu i zadovoljava sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Vrijednost nabave iznosi 2.939.825 kuna, isporučuje se u sklopu spomenutog projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ koji se financira putem programa „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

thumbnail 1
Foto: PP Papuk

– Osim što se naš Park prirode diči prirodnim ljepotama po kojima je jedinstven u lijepoj nam Hrvatskoj, ponosni smo i što smo prvi prepoznali priliku da i na ovaj način doprinesemo kvaliteti turističke ponude naše ustanove, a sve na korist naših posjetitelja – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Podsjećamo, projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA, agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

thumbnail 2
Foto: PP Papuk

Papuk se diči biološkom i geološkom raznolikošću i kulturnom baštinom, na dlanu nudi ljepote koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima i zbog kojih mu se svi uvijek rado vraćaju, a novim autobusom do papučkih ljepota moći će se brže i jednostavnije. (PP Papuk)