Radionicom i pričaonicom na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica obilježen Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije, koji se obilježava 16. studenoga, obilježen je danas (subota) radionicom i pričaonicom na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Brojni okupljeni mališani na početku su imali priliku poslušati priču naslova “Izgubio se jedan zeleni pas” u kojoj je, kao što i naslov kaže, glavni lik pas zelene boje. Samim time što je zelene boje, jasno je da je drugačiji od ostalih. Upravo je priča o zelenom psu bila uvod u temu radionice – toleranciju i prihvaćanje različitosti.

Nakon pročitane priče i razgovora o toleranciji, zadatak je bio napraviti drvo sa stablom i šarenim krošnjama od dječjih dlanova, a za taj dio korišteni su hamer i kolaž papir. Na svakom je dlanu bila ispisana poruka ljubavi, mira, tolerancije, uvažavanja i svega ostalog čega su se djeca sjetila. U sljedećem zadatku trebalo je na papiru nacrtati svoju omiljenu hranu i omiljenu igračku.

-Nakon nacrtanog, došli smo do zaključka da uglavnom svi volimo različite stvari, ali unatoč tome poštujemo i prihvaćamo jedni druge. Radionica je održana u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice s Društvom Naša djeca Virovitica, a uskoro slavimo tri godine kontinuirane suradnje. U bajkovitom prosincu nas očekuju čak dvije pričaonice i radionice. Pratite nas na facebooku i web stranicama knjižnice. Vidimo se na sljedećoj radionici – poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

(www.icv.hr, GKiČ Virovitica)