REFERENDUM U TIJEKU Učitelji diljem Virovitičko-podravske županije odlučuju o ponudi Vlade

Diljem Virovitičko-podravske županije učitelji u ovom trenu sudjeluju na referendumu o posljednjoj ponudi Vlade, a vezano uz povećanje koeficijenta plaće. U petak će biti poznati rezultati i konačno očitovanje prosvjetara koji su u štrajku sad više od mjesec dana.

U povodu referenduma, Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama za Virovitičko-podravsku županiju jučer (srijeda) su u restoranu „MFM“ održali zajednički sastanak.

–  Ljudi će se izjasniti kroz referendum i vidjet ćemo prihvaćamo li ponudu Vlade ili je odbijamo. U slučaju da je odbijamo, štrajk se, naravno, nastavlja. Svi mi koji smo u obrazovnom sustavu ističemo da ovo nije borba za koeficijent, iako smo krenuli zbog njega. Ovdje se sada radi o dostojanstvu i udaru na naš položaj i našu profesiju– istaknula je Branka Pavoković, povjerenica Podružnog odbora sindikata Virovitičko-podravske županije i zamjenica predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

U prilog tome ide i činjenica, naglašava B. Pavoković, da je pokrenuta akcija u kojoj su podružnice i županije donirale svoje dnevnice Klinici za dječje bolesti Zagreb te je Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača donirala dnevnice Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica.

Što se tiče članova Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, 95 posto zaposlenih na području naše županije sudjeluje u štrajku. U štrajku su i sve osnovne škole na području Virovitičko-podravske županije kojima su osnivači Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija, odnosno 94 posto članova sindikata. (www.icv.hr, ea)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content