Slatinski Dječji vrtić Suncokret sudjelovao u obilježavanju 100-te obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dječji vrtić Suncokret iz Slatine imao je veliku čast sudjelovati na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji “Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO”, održanoj na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu povodom 100-te obljetnice fakulteta.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Ravnateljica vrtića Snježana Dupan Lovrić bila je nositeljica radionice “Poklanjam ti zvuk” na simpoziju glazbenog odgoja i obrazovanja.

IMG 04 Custom e1574107608708

– Radionica je održana kao primjer dobre prakse suvremenog odgoja i obrazovanja i na njoj sam pokazala jedan od inovativnih i kreativnih načina rada s djecom predškolske dobi. Riječ je o upotrebi zvučnih zdjela, poznatih i pod nazivom Tibetanske pjevajuće zdjele tijekom provedbe našeg projekta Poklanjam ti zvuk u prošloj pedagoškoj godini. Neobično, i djeci nadasve zanimljivo, bilo je to što se pomoću zvučnih zdjela zvuk stvara na jedinstven način, a također se i doživljava na osobit način, kako sluhom, tako i osjetom vibracije. Na radionici sam profesore s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Petrinji te profesore s Glazbene akademije Sveučilišta u Ljubljani upoznala s našim projektom i ponosna sam što smo za njega dobili izvrsne kritike. Svi sudionici radionice pokazali su veliko oduševljenje pri stvaranju vlastitih zvučnih kreacija sa zdjelama, tako da je radionica prošla u vrlo opuštenoj i veseloj atmosferi. Zahvaljujem se Udruzi za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM Slatina koja nam je ustupila zvučne zdjele za održavanje projekta Poklanjam ti zvuk u našem vrtiću, kao i za provedbu ove radionice u Zagrebu – rekla je ravnateljica Snježana Dupan Lovrić.

IMG 09 Custom

Na Međunarodnoj znanstvenoj i umjetničkoj konferenciji “Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO” održana su brojna predavanja i radionice na dvanaest različitih simpozija, a osim uglednih domaćih stručnjaka na njoj su sudjelovali i brojni europski i svjetski znanstvenici.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret Slatina)

[g-gallery gid=”564222″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content