SPREMNI ZA ZIMSKU SEZONU Za čišćenje gotovo 1.000 kilometara prometnica Ceste Bjelovar pripremile 28 vozila

Povodom početka nove sezone korištenja zimske opreme u prometu, koja počinje danas, 15. studenog i traje do 15. travnja iduće godine, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin jučer je sa suradnicima, inspekcijama i prometnom policijom posjetio smotru zimske opreme u Cestama Bjelovar, ispostava Virovitica kako bi vidjeli u kakvom stanju je oprema i što se priprema za nadolazeću zimu.

– Iz onoga što danas vidimo ovdje po broju vozila, vidljivo je da je sve više i više vozila koja moraju čistiti područje grada Virovitice jer imamo više novih cesta i javnih površina koje se moraju održavati, a na kraju krajeva i jedan standard koji održavamo, koji sami građani grada Virovitice plaćaju kroz komunalnu naknadu – objasnio je gradonačelnik Ivica Kirin te istaknuo kako se svake godine zimska služba priprema za najgore a nada najboljem te zamolio građane za strpljenje i razumijevanje.

IMG 6218

– Prioriteti čišćenja postoje: prvo glavne ceste, bolnica, škole, ceste koje imaju najveću protočnost vozila i onda idemo prema onim dijelovima grada koji se čiste prema redoslijedu čišćenja. Nemamo toliko vozila da bi mogli odjednom očistiti cijeli grad. Cestari godinama dobro rade svoj posao, a popravljamo se u hodu. Ako građani budu imali ikakve primjedbe, komunalni centar je otvoren, neka dojave – rekao je I. Kirin te dodao da su, prema viđenom, Ceste Bjelovar spremne na nadolazeću sezonu.

Ceste Bjelovar, koje održavaju 187 kilometara državnih, 685 kilometara županijskih i lokalnih te 122 kilometara cesta na području grada Virovitice, su uz strojeve za utovar posebnog materijala i kombi vozila za obilazak i intervencije, pripremile i 28 vozila s ralicama i posipačima. Ta vozila raspoređena su u tri grada Virovitičko-podravske županije – Virovitici, Slatini i Orahovici.

IMG 6214

– Trenutno imamo zalihe oko 1.200 tona soli i 500 kubika kamenog agregata, a koje se popunjavaju po potrebi. Najbitnije je da su građani svjesni da ceste održavamo prema prioritetima. Državne ceste i glavne ceste su nam prioriteti, odmah izlazimo na posipavanje po početku padalina, a onda slijede ceste druge i treće kategorije – objasnio je šef stožera zimske službe Krunoslav Knezić.

Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost ceste, istaknuo je kako je zimsku opremu za vozila obvezno koristiti na zimskoj dionici ceste za naše područje, od Terezinog polja do Lončarice, odnosno državna cesta DC-5, bez obzira na zimske uvjete, a na ostalim prometnicama za vrijeme zimskih uvjeta, odnosno kada je na cesti snijeg ili poledica. Kazna za nepoštivanje ove odredbe iznosi 1000 kuna.

– Pozivamo još jednom sve sudionike u prometu, posebno vozače, na oprez i da svoju vožnju prilagode uvjetima na cestama te želim svima ugodnu i sigurnu vožnju – zaključio je M. Lalić. (www.icv.hr, ea; foto: I. Bedeković)

IMG 6206

[g-gallery gid=”563121″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content