U GOSTE STIŽE VARAŽDINSKA KOKA Nevena Vidaković odustala od “njemačke” ponude i pojačala redove virovitičkih Lavica

Nakon početnih poraza virovitičkih rukometašica u prvoligaškoj konkurenciji, Uprava 1234 Virovitice potrudila se pojačati igračku konkurenciju. Klubu je pristupila osamnaestogodišnja igračica Nevena Vidaković.

Prve igračke korake Nevena je napravila u Dardi, za koju je igrala do sedmog razreda osnovne škole. U tom trenutku odlučila je napraviti iskorak u igračkoj karijeri. Otišla je u redove mađarskog 1B ligaša Kozármislenya u predgrađu Pécsa, gdje su u klubu bili hrvatski treneri Zdravko Zvoko i Mato Matijević. Klub je ustrojen kao podružnica najuspješnijeg mađarskog ženskog rukometnog kluba Győri Audi ETO KC. Za sve igračice bili su organizirani smještaj, školovanje i treninzi. Posljednju sezonu u mađarskoj je odigrala za drugoligaša Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC).

Bila je standardna kadetska reprezentativka Hrvatske. Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Poljskoj se ozlijedila.

-Povratkom sa Svjetskog prvenstva u Mađarsku otišli su mi križni ligamenti. Morala sam odustati od dogovorenog odlaska na posudbu u Mohács. Prije godinu dana podvrgnuta sam operativnom zahvatu u Győru, koju mi je napravio najcjenjeniji mađarski stručnjak za koljena, doktor László Szálasy, inače klupski liječnik Győri Audi ETO KC – rekla nam je Nevena.

Nakon oporavka, ovog ljeta otputovala je u njemački grad Hannover, gdje je trenutno njezina obitelj i počela trenirati s tamošnjim četvrtoligašem.

-Prije desetak dana pozvao me trener 1234 Virovitice Vladimir Gašparac, kojeg sam upoznala u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza i ponudio da dođem u ovdašnji prvoligaš. Prihvatila sam ponudu. Igranje u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi bit će novi izazov u mojoj rukometnoj karijeri. Ovdje igrački mogu napredovati više nego u Njemačkoj. U Virovitici igraju pretežno moje vršnjakinje i vjerujem da ću se odlično uklopiti u sastav, koji bi trebao biti konkurentan većini ligaša – zaključila je Nevena.

Virovitički rukometni navijači moći će u subotu, 2. studenoga u 20 sati u sportskoj dvorani virovitičke Tehničke škole vidjeti novu igračicu u sastavu 1234 Virovitice, kada u 7. kolu 1. lige Lavice igraju s varaždinskom Kokom. Nakon poraza u Bjelovaru, to je nova prilika za osvajanje prvih prvoligaških bodova za Virovitičanke.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content