U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Virovitica u petak, 29. studenoga otvara se Job Klub

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Virovitica u petak, 29. studenoga u 12 sati održat će se otvorenje Job Kluba, koji se otvara u sklopu projekta “Zajedno za mlade kroz Job Klub”, odobrenog u sklopu Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3”.

U gradskoj vijećnici Grada Virovitice održana je početna konferencija projekta Zajedno za mlade kroz Job Klub krajem svibnja ove godine, na kojoj je i predstavljen navedeni projekt.

Riječ je o projektu čiji je cilj uspostaviti jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, a partneri su Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i Udruga Klub mladih Virovitica.

Voditeljica projekta iz virovitičkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Suzana Štimac predstavila je ideju i cilj koji leži iza projekta.

– S ovim projektom želimo napraviti jedinstveni centar za mlade osobe do 29 godina gdje ćemo objediniti sve usluge što pružamo mladima i maknuti ih Zavoda za zapošljavanje. Znači to su usluge vezane za zapošljavanje, za edukacije, za daljnje obrazovanje, za profesionalno usmjeravanje te za projekte iz Europske unije i različite natječaje. Cilj nam je stvoriti prostor gdje će mlade osobe dolaziti i osjećati se ugodno kako bi razmjenjivali svoja iskustva i dobili sve informacije koje su im potrebne – rekla je S. Štimac na početnoj konferenciji, dodavši kako će projekt trajati 24 mjeseca, a cilj je i nakon toga nastaviti s radom Job Kluba.

Opremanje i uređenje prostora Job Kluba sufinancirano je u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz Europskog socijalnog fonda.

(www.icv.hr, HZZ Virovitica, foto: ilustracija, M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content