U Slatini održano svečano proglašenje pobjednika jedanaestog izdanja GIANT Slavonsko-brdsko biciklističke lige

Jučer (subota) su se u slatinskom restoranu Pinta okupili biciklisti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, na svečanosti proglašenja pobjednika jedanaestog izdanja GIANT Slavonsko-brdsko biciklističke lige.

Ove je godine organizacija svečanosti dodjele priznanja i nagrada biciklistima pripala Biciklističkom klubu Slatina. Tako se na samom početku uvodnim riječima nazočnima obratio predsjednik BK Slatina Nino Margaretić. Nakon njega, biciklistkinjama i biciklistima te gostima, među kojima je bio i zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, obratio se Siniša Crnčan, jedan od inicijatora i pokretača lige. Kao predsjednik Biciklističkog kluba Donji Miholjac, inače jedan od 187 biciklista koji su ove godine vozili barem jednu od ukupno 11 utrka koliko ih je bilo u natjecateljskom kalendaru, Crnčan je okupljenim uzvanicima iznio statističke i ostale pokazatelje ovogodišnjeg izdanja lige.

IMG 9719Od ovogodišnjih laureata posebno treba izdvojiti pobjednika kategorije Elite, Mateja Skuzina iz Požege koji je, osim nagrade za prvo mjesto u svojoj kategoriji, nagrađen i trofejom “Zlatna kaciga”, a koji se propisanim pravilnikom dodjeljuje biciklistu koji uspije pobijediti tri godine zaredom u svojoj kategoriji. Osim Skuzina, ostali pobjednici po kategorijama su Denis Brandis (SPORT), Ivan Udorović (VETERAN C), Igor Bajser (VETERAN B), Janos Peter Vajda (VETERAN A), Marijana Leko (ŽENE), Domagoj Safundžić (KADETI) i Dejan Gavrić (JUNIORI).

IMG 9737

Ekipno prvo mjesto zauzeli su iskusni Orahovčani, članovi BK Lood, predvođeni Slatinčaninom Mariom Vidom. Od Slatinčana valja izdvojiti i lijep uspjeh što su ga ove godine odličnim vožnjama postigli Damir Veger i Nino Margaretić. Veger je svoju debitantsku sezonu okončao na visokom drugom mjestu pobjedničkog postolja kategorije VETERAN C, dok je prvi čovjek slatinskog biciklističkog kluba Margaretić zasluženo stao na postolje trećeg mjesta kategorije VETERAN A.

REZULTATI 11. GIANT SBBL:

Kategorija SPORT:
1. Denis Brandis – BK Osijek 2010
2. Matija Zubaj – BK Našice
3. Matija Kokotec

VETERAN C:
1. Ivan Udorović – BK Lood
2. Damir Veger – BK Slatina
3. Krešimir Pavičić – BBK Požega

VETERAN B:
1. Igor Bajser – BK Bor
2. Zoltan Horvath – Greenway
3. Tihomir Šatrović – BK Našice

VETERAN A:
1. Janos Peter Vajda – Team Imperator
2. Ivan Pintera – BK Bor
3. Nino Margaretić – BK Slatina

ŽENE:
1. Marijana Leko – BBK Požega
2. Petra Klemen – BK Bor
3. Nikolina Skuzin – BBK Požega

KADETI:
1. Domagoj Safundžić – BK Festung
2. Silvio Peštaj – BK Lood
3. Luka Mikić – BK Maraton team

JUNIORI:
1. Dejan Gavrić – BK Summit
2. Mirko Budimlić – BK Beciklin
3. Luka Kovač – BK Osijek 2010

ELITE:
1. Matej Skuzin – BBK Požega
2. Luka Horvat – BK Osijek 2010
3. Saša Jeftinić – BK Lood

KLUBOVI EKIPNO:
1. BK Lood Orahovica
2. BBK Požega
3. BK Bor Virovitica

ZLATNA KACIGA:
Matej Skuzin – BBK Požega

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”562215″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content