U SPOMEN NA BRANKA JAKLIĆA U četvrtak, 5. prosinca tradicionalni memorijal i izložba ratnih fotografija

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u četvrtak, 5. prosinca organizira tradicionalni memorijal u čast poginulim hvatskom branitelju, heroju Branku Jakliću.

Branko Jaklić je svoj mladi život na oltar Domovine položio u sklopu vojno-redarstvene akcije Papuk 91′, u kojoj je prije 28 godina u Gornjoj Pištani poginuo u borbenom okršaju.

-Memorijal će započeti u 10 sati odavanjem počast Branku Jakliću na njegovom grobnom mjestu u Dolcima, dok će u središtu tog mjesta u 10:30 započeti komemoracija ispred Jaklićeve spomen biste. Po završetku komemoracije organiziran je domjenak, a zatim će krenuti memorijalna hodnja od biste do spomen obilježja Branku Jakliću na mjestu njegove pogibije u Gornjoj Pištani. Uz ove sadržaje, u Mjesnom domu u Dolcima tog dana će biti postavljena izložba ratnih fotografija – kaže predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot, koji je pozvao sve hrvatske branitelje sa šireg orahovačkog područja da se pridruže sjećanju na ovog hrabrog mladića te time učine ogroman korak da se njegova i žrtva svih hrvatskih branitelja nikada ne zaboravi.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content