VISOKIH 33 RAZLIKE Virovitičke košarkašice Z-13 pobijedile Koprivnicu i ostale u borbi za treće mjesto

Virovitičke košarkašice su u utakmicu ušle s mišlju da ih samo pobjeda zadržava u borbi za treće mjesto i osvajanje pehara Prvenstva Regije Sjever, što je kao cilj zacrtano na početku natjecanja, no početak utakmice nije izgledao dobro.

Kako je teklo zagrijavanje tako se krenulo i u samu utakmicu, pomalo bezvoljno te su u prvoj četvrtini postigle samo šest koševa. Bilo je tu svega, a ponajviše neozbiljnosti i ponajmanje borbenosti. Na početku druge četvrtine u igru su ušle Hana Deskar, koja je do kraja postigla 10 koševa i Nika Gverić, koja je upisala sedam koševa te nekoliko lijepih asistencija, što je rezultiralo znatno ubrzavanje igre, pa je i rezultat krenuo prema dvoznamenkastoj prednosti Virovitičanki.

Probudile su se i Marta Leda Kalaš postigavši 13 koševa te Martina Sabo dodavši još 10 koševa. Lagana ozljeda prsta Marte Lede Kalaš pružila je priliku i mlađahnoj Alisi Lovreković da odigra partiju života i utakmicu završi kao najbolji strijelaca sa 14 postignutih koševa.

U strijelce su se upisale i Monika Požežanac Sabolić, Nika Pavelić i Gabrijela Pavlović, dok su veliku borbenost pokazale Margareta Cenger i Korina Bosnić, a Dora Lakota Kovač podijelila je dvije lijepe asistencije. Bila je to treća pobjeda Virovitičanki te će kroz dvije pobjede protiv Varaždinki i Križevčanki pokušati doći do željenog pehara.

U sljedećem kolu gostuju u Čakovcu, gdje ih očekuje pretendent na sam vrh – ekipa Radosti.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 63:30

ŽKK Virovitica: Bosnić Korina, Cenger Margareta, Požežanac Sabolić Monika 4, Sabo Martina 10, Kalaš Marta Leda 13, Deskar Hana 10, Gverić Nika 7, Pavlović Gabrijela 2, Lakota Kovač Dora, Lovreković Alisa 14 i Pavelić Nika 3.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content