Virovitičko-otrovanski dvojac, Saša Pjanić i Bernard Tkalčec, putuje 31. siječnja put Freetowna noseći humanitarnu pomoć za djecu Afrike

– Nema ljepše stvari nego vidjeti smiješak na dječjem licu i ovo je put do središta Afrike, do središta njihovog srca, za njih, za djecu – podcrtao je Saša Pjanić uz zarazni osmjeh, dok se Bernardu Tkalčecu vlasniku Zlatnog klasa, naboralo čelo, jer treba “kazati svojima” kako ga neće biti jedno vrijeme… Neće ga biti u Otrovancu, bit će u Africi… Spavat će na krovu automobila, lavove gledati sa distance, izbjegavati “otrovnice” i uživati u afričkim vedutama.

Ovaj virovitičko-otrovanski dvojac 31. siječnja kreće put Freetowna u okviru poznatog humanitarnog projekta “MyLife4Kids” ili “Kako sam spojio svoj dnevni boravak i Afriku”. Tim povodom, sa Sašom i Bernardom, razgovarao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je podržao ovu humanitarnu akciju, koju su mu predstavili Saša i Bernard te naglasio kako će se u istu akciju uključiti i Virovitičko-podravska županija.

IMG 4257
foto: K. Toplak

Humanitarno-putopisni projekt hrvatskih putnika, putopisaca, sportaša i fotografa, udruženih u službeni hrvatski humanitarni rally tim MyLife4Kids, krenut će po treći put u Afriku. Tog petka, 31. siječnja 2020. godine otisnut će se u nezaboravnu avanturu, na najveći humanitarni reli na svijetu Budimpešta – Bamako. Terenskim vozilima i motorkotačima proći će 20.000 kilometara dug put Zapadnom Afrikom, kroz Senegal, Mauritaniju, Mali, Gvineju i Sierra Leone i pritom djecu u selima, gradovima darivati poklonima, školskim priborom, lijekovima i svime onime što im pripreme dobročinitelji, a što će voziti mobilni humanisti.

Sve to, Saša Pjanić će bilježiti objektivom fotoaparata, izravnim prijenosom putem interneta, kamerom, a podršku u će mu pružiti i internetski portal Tportal.

IMG 4249
foto: K. Toplak

– U 40-ak dana proći ćemo kopnenim putem od Hrvatske do Freetowna i Bamaka i natrag te izravno pomoći ruralnim zajednicama Podsaharske Afrike, napose djeci. Vozit ćemo im antimalarike i zaštitne mreže protiv komaraca te školski, higijenski i sanitarni pribor. Pakete će pripremiti i Martina Lončar iz Područne škole u Lozanu. Ponosan sam što opet putujem s veteranima relija koji su zaista svašta proživjeli, voditeljem tima Damirom Filipovićem i Stanislavom Modrićem iz Varaždina, Ivanom Rako i Damirom Valjkom iz Zagreba te Ivanom Šokmanom iz Čakovca. I tamo, u Africi, čut će se i za Hrvatsku i za Virovitičko-podravsku županiju, Viroviticu, Pitomaču i Otrovanec – najavio je Saša Pjanić.

Pjanić, inače, održava i tribine u virovitičkoj Gimnaziji u sklopu projekta “Afrika 1234”, koji je podržao grad Virovitica.

(www.icv.hr, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content