ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO NOVIH IDEJA U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru održana 2. sjednica savjeta mladih s područja Slavonije

Savjet mladih Virovitičko–podravske županije, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije održao je jučer (srijeda) 8. sjednicu na kojoj se govorilo o organizaciji druge sjednice s predsjednicima županijskih savjeta mladih s područja Slavonije.

Upravo ta 2. sjednica s predsjednicima županijskih savjeta mladih s područja Slavonije održana je danas (četvrtak) u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru.

Nastavak je to suradnje koja proizlazi iz potpisanog sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije, sklopljenog u siječnju ove godine.

IMG 1664 Custom

-Na jednoj od koordinacija županijskih savjeta mladih došli smo na ideju da organiziramo sastanak kako bi pomogli mladima s područja Slavonije, konkretno, kako bi došli do rješenja s kojima bi poboljšali njihov položaj. Zajedno možemo postići puno, a moram istaknuti i da smo ušli u radnu skupinu koja je osnovana pri Hrvatskoj zajednici županija i nadam se da ćemo svi skupa iznjedriti određene ideje – rekla je u uvodnom dijelu Melita Ilakovac, predsjednica Savjeta mladih VPŽ.

Inače, Savjet mladih Virovitičko-podravske županije broji 11 članova i 11 zamjenika članova, koji naporno rade kako bi mladima bilo što bolje. Isto tako, predsjednica Ilakovac istaknula je određene probleme kada su u pitanju mladi s područja VPŽ i nedostatak poslova.

-Nedostatak poslova je zaista problem, ali moram reći kako je još veći problem kod mladih nezainteresiranost. Upravo zbog toga, glavna tema na jučerašnjoj sjednici Savjeta mladih VPŽ bila je kako motivirati mlade da se uključe u zajednicu, u razno razne udruge, odnosno da budu aktivni – dodala je Ilakovac.

IMG 1671 Custom

Za kraj je naglasila kako je ova suradnja s ostalim savjetima mladih s područja Slavonije od velike važnosti.

-Meni osobno to znači puno, jer bitno je čuti i mišljenja drugih, koja zasigurno mogu pomoći u daljnjem radu. Moram naglasiti kako smo utjecali i na izmjene voznog reda Hrvatskih željeznica. Na sastanku s Upravom, svojim prijedlozima smo utjecali na određene izmjene i to je naš prvi zajednički projekt, a cilj nam je sve ovo podići na jednu veću razinu, kako bi se savjeti mladih shvatili malo ozbiljnije nego dosad – zaključila je Ilakovac.

Nazočnima se obratio i Josip Jagodar, predsjednik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, također istaknuvši kako je suradnja županijskih savjeta od iznimne važnosti.

IMG 1679 Custom

-Ovo je za mene osobno velika stvar. Zajedno smo jači i bolje nas se čuje. Migracije su veliki problem na području Slavonije, a nama je u cilju ponuditi neke nove programe – rekao je Jagodar.

Predsjednici Savjeta mladih u nastavku su predstavili rad svojih Savjeta te iznijeli primjere dobre prakse kao i probleme s kojima se susreću u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima dogovorene su neke od aktivnosti koje će se provoditi u daljnjem radu, a jedan od glavnih ciljeva je potaknuti mlade da se uključe aktivno u društvo.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”564689″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content