“ZELENO SRCE PODRAVINE” U pitomačkom DV Potočnica održana deveta radionica, mališani dobili interaktivnu pametnu ploču s prijenosnim računalom

U srijedu, 27. studenoga održana je deveta radionica u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine”. Radionica je održana u prostorijama Dječjeg vrtića “Potočnica” Pitomača.

U radionici su sudjelovala djeca iz odgojne skupine Gljivice s tetama Kristinom Bijuk, Vesnom Gregurek i projektnim asistentom Tomislavom Dvorskim, uz prisustvo ravnateljice Marije Jakelić i općinskog načelnika Željka Grgačića.

Načelnik je u ime Općine Pitomača ravnateljici predao interaktivnu pametnu ploču zajedno s prijenosnim računalom. Dječjem vrtiću će interaktivna ploča služiti za potrebe provedbe radionica u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine” te ujedno i u pedagoške svrhe. Vrijednost ploče i laptopa iznosi 19.951 kuna. Oprema za potrebe provedbe projekta “Zeleno srce Podravine” je sufinancirana iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u iznosu od 85 posto.

c Custom
foto: DV “Potočnica” Pitomača

Radionica je započela edukativnim uvodom, a djeca su nakon upoznavanja s temom radionice uz pomoć teta pristupili slaganju adventskog vijenca od ekoloških materijala iz prirode, koje su na prijašnjoj radionici prikupili. Prilikom prikupljanja materijala i izrade vijenca djecu se upoznalo zašto se koriste prirodni materijali i koje su prednosti takvih materijala.

Djeca su još naučila da se prirodni materijali trebaju koristiti što više možemo i ne samo da zaštitimo okoliš, već predmeti izrađeni od takvih materijala imaju svoje prirodne mirise, poput grančica bora te daju drugačiji ugođaj i osjećaj zadovoljstva od onih koji su napravljeni od umjetnih materijala poput plastike i sličnih.

d Custom
foto: DV “Potočnica” Pitomača

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta “Zeleno srce Podravine” broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno–informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

(www.icv.hr, DV Potočnica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content