ADVENT U PITOMAČI Božićni koncert HPGD Sloge uvod u paljenje četvrte adventske svijeće

Danas (subota) u sklopu manifestacije Advent u Pitomači HPGD Sloga iz Pitomače u suradnji sa zborovima i pjevačima pitomačkog kraja održalo je tradicionalni Božićni koncert u prepunoj crkvi sv. Vida.

Božićnim napjevima, pjesmama, tradicionalnim i suvremenim skladbama publici su se predstavili HPGD Sloga, Dječji zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, Pjevački zbor crkve sv. Vida Pitomača, poznati vokalni sastav The Fusion, Muško pjevačko društvo “Ferdinand” iz Ferdinandovca te Limena glazba Pitomača. Na kraju koncerta predstavnica HPGD Sloga i župnik Ivica Puškadija zahvalili su publici i zaželjeli im svima sretan i blagoslovljen Božić.

IMG 5365

Nakon koncerta slijedilo je paljenje četvrte svijeće na adventskom vijencu na Trgu kralja Tomislava. Na pozornici je nastupila Udruga umirovljenika Pitomača koja je otpjevala nekoliko prigodnih Božićnih pjesama. Na štandovima vrijednih udruga posjetitelji su mogli kupiti prigodne božićne ukrase, a na štandovima LRUVDR Vidra Pitomača, Udruge žena Dinjevac i Udruge žena Guščarice Grabrovnica kušati srneći paprikaš, lepinje, kuhano vino i čaj. (www.icv.hr, ib)

 

[g-gallery gid=”571295″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content