Božićni koncert Glazbene igraonice: 80-ak mališana pjesmom, plesom i glumom izmamili osmjehe publike

U ponedjeljak, 23. prosinca, u prepunoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky održan je božićni koncert Glazbene igraonice. Bilo je tu 80-ak mališana koji su pjevali, plesali i glumili. Prigodna predstava o djevojčici Riti koja ostaje sama na Badnjak jer se mama i tata ne mogu vratiti kući zbog snježne oluje koju je napravio gospodin Snijeg, publici se jako svidjela. Tu je i prijatelj, koji cijelo vrijeme tješi tužnu Ritu. No, priča ipak ima sretan kraj. Pahuljice koje cijelo vrijeme žele usrećiti Ritu, pozovu gospodina Snijega i zamole ga da na kratko zaustavi oluju. Gospodin Snijeg odluči pomoći, a Ritini mama i tata sretno stignu kući.

Glazbenu igraonicu za klavirom je pratio učitelj Perica Mihaljević koji je i autor pjesme “Sretan Božić”. “Bijela sreća” i “Bit’ će znaj” još su neke od pjesama koje su raspjevani mališani izveli publici.

IMG 295a8d4400719b17beb8f6b0b980bb8a V

Gitaru je svirao učitelj Tihomir Sabolić, a flautu učiteljica Noemi Tot. Na kraju priredbe djecu je posjetio Djed Božičnjak koji im je podijelio prigodne poklone. Osim glazbene igraonice na koncertu su nastupile i djevojčice iz udruge Disstatik. Plesom su dočarale božičnu priču Bake Mraz i malih patuljaka. Njihova voditeljica, ujedno i predsjednica udruge, te profesorica klavira u GŠ je Tihana Sarošević. Glazbenu igraonicu su pripremile voditeljice Dijana Sulimanac i Ana Filipović uz podršku ravnatelja Damira Mihaljevića.

– Veliko hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta, a najveća zahvala ide roditeljima koji nam daju povjerenje i veliku podršku – poručila je Ana Filipović.

(www.icv.hr, af)

[g-gallery gid=”572347″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content