Članovi KUD-a Podravina napravili “mali Betlehem” u Čađavici

KUD Podravina Čađavica, u suradnji s Općinom Čađavica bez čije financijske pomoći i podrške ne bi cijeli plan bio realiziran, upalili su i četvrtu svijeću, svijeću ljubavi, zvanu još “anđeoskom” na svom prekrasnom adventskom vijencu u središtu Čađavice.

Adventski vijenac je po prvi puta postavljen u centru naselja Čađavica prošle godine, a u njegovom ukrašavanju sudjelovali su članovi KUD-a Podravina, kako prošle tako i ove godine. Zajedničko druženje nakon kićenja nastavilo se u uredu općinskog načelnika Mirka Rončevića uz vruću čokoladu i čaj gdje se rodila nova ideja za nabavkom jaslica. Da je ideja urodila plodom, dokaz su svjetleće jaslice koje krase centar mjesta i koje su upotpunile ovo blagdansko vrijeme. Uređena i župna crkva u kojoj su ukrašeni borovi i postavljene jaslice, a koje su ponos vjernika čađavačke Župe. Čađavačka slikarica Bernardu Erdec na platnu je naslikala sliku grada Betlehema koja je sastavni dio jaslica i poklonila ju Župi, tako je sve spremno da Čađavčani sretni i radosni dočekaju kršćanski blagdan-Božić.

IMG 9813f0056fb9d8bb1ea75ea07e746c8e V– Svim ljudima dobre volje želimo blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu uz slogan “Nije sretan onaj koji puno ima, nego onaj kome malo treba”. Razmislite o ovim riječima i doista će sreća zavladati u našim i Vašim srcima – poručuju iz KUD-a Podravina Čađavica. (www.icv.hr, ADF; KUD Podravina Čađavica)

[g-gallery gid=”571726″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content