DVD Orahovica dobio novi kamion-cisternu: S oduševljenjem dočekali prijeko potrebno vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica tijekom tekuće godine suočilo se s problemom nedostatka vatrogasne kamion-cisterne što je posebno bilo vidljivo na velikim i učestalim požarima u naselju Duzluk kada su u pomoć morali pristizati kolege i susjednih društava sa svojim vozilima.

– Imali smo vozilo koje je kod nas bilo na korištenju od strane Ravnateljstva robnih zaliha, no prošlog ljeta isto je moralo na korištenje u priobalje uslijed velikih požara i ostalo tamo. Tako smo se mi našli u problemu, ostali na samo jednoj cisterni, staroj i nepouzdanoj i bilo je nužno na bilo koji način krenuti u nabavku novog – započeo je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina. Kako bi ovo društvo moglo normalno funkcionirati i na kvalitetan način čuvati građane i imovinu od elementarnih nepogoda, DVD Orahovica uputilo je zahtjev Gradu za pomoć.

0412kamiondvd 2

– Održali smo nekoliko sastanaka s gradonačelnicom Anom-Marijom Petin i došli do zaključka kako je društvu potrebno novo vozilo. Vrlo brzo smo našli rješenje i Grad nam je kupio vozilo u vrijednosti od preko 800 tisuća kuna s punom opremom u njemu. Zahvaljujemo se Gradu na ovoj nama, iznimno dragocjenoj i važnoj donaciji jer riječ je o vozilu sa suvremenom opremom koje će biti glavni oslonac u našim intervencijama.– zaključio je Orina.

0412kamiondvd 1

Svečanosti preuzimanja novog vozila nazočili su predstavnici okolnih i prijateljskih vatrogasnih društava, javnog, političkog i društvenog života te direktor tvrtke MV vozila koje je izradila novi orahovački kamion, Vladimir Škrlec, a kamion je kraju blagoslovio župnik orahovački vlč. Željko Strnak. (www.icv.hr, vg)

0412kamiondvd 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content