FOTO Djed Božićnjak u slatinskom Hrvatskom domu dijelio slatke poklone djeci sa slatinskog područja

Slatinski Hrvatski dom jučer (nedjelja) je bio premalo mjesto za sve one klince i klinceze koji su sa svojim roditeljima došli po poklon Djeda Božićnjaka.

Slatke poklone treću godinu zaredom osigurao je inicijator humanitarne akcije Ivan Halas, putem prodaje kuhanog vina u adventskoj kućici u slatinskom “Božićnom parku”. Ove je godine osigurano 1000 slatkih paketa, a u tome su mu pomogli brojni prijatelji, među kojima su bili i saborski zastupnik Tomislav Tolušić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji su zajedno s domaćinima prodavali kuhano vino, ali i sugrađani koji su posjetili njegov štand.

IMG 2129 1 e1577088735636

– Prve godine podijelili smo 300 paketića, prošle godine 660 u Slatini i 60 na Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica, dok smo ove godine pripremili 1000 paketića u vrijednosti 14.500 kuna, a plan je zaputiti se ponovno u Viroviticu i darivati djecu u bolnici – rekao je Ivan Halas te pozvao građane da i dalje sudjeluju o ovoj humanitarnoj akciji koja se nastavlja do kraja godine, a prikupljena sredstva od prodaje kuhanog vina donirat će se slatinskoj Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac.

Djedu Božićnjaku su u podjeli poklona pomogli Moto Mrazovi, članovi Moto kluba Speed Slatina. Uoči dolaska Djeda Božićnjaka, za okupljenu djecu bio je pripremljen prigodan program.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”571744″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content