FOTO Općina Sopje organizirala svečani domjenak kao znak zahvale svima koji su pridonijeli u razvoju i promicanju općine u 2019. godini

Općina Sopje organizirala je svečani domjenak za kraj kalendarske 2019. godine te povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, kao znak zahvale svima koji su dali svoj obol u razvoju i promicanju općine.

Tako su na domjenku bili članovi udruga s područja općine i šire, predsjednici mjesnih odbora, članovi sportskih kolektiva, poduzetnici, predstavnici institucija, djelatnici Općine Sopje, općinski vijećnici, predstavnici medija…

IMG 1658 Custom

Na samom početku ovog svečanog druženja, nakon intoniranja hrvatske himne, nazočnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, zamolivši sve da minutom tišine odaju počast nedavno naglo preminulom predsjedniku Mjesnog odbora Vaška Zdravku Dvojaku, kao i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

– Dragi prijatelji, poštovani vijećnici, poduzetnici, stanovnici općine Sopje, mediji… u svoje osobno ime i u ime Općinskog vijeća svima vama zaželio bih blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu – zaključio je čestitkom svoje obraćanje nazočnima Siniša Hrgović.

Načelnik općine Sopje Berislav Androš u svom obraćanju nazočnima rezimirao je sve što se na području općine napravilo u 2019. godini s naglaskom na projekte koji su odrađeni, ali i na one koji tek dolaze.

IMG 1724 Custom

– U ovoj godini proveli smo niz projekata, od kojih bi izdvojio nekoliko većih među kojima su izgradnja dječjeg vrtića, izgradnja kuća oproštaja, uređenje mjesnih domova, izgradnja pristupnih cesta i platoa na grobljima, obnova zgrade DVD-a i ambulante u Sopju, izgradnja nogostupa i cesta u mjestima na područja općine, postavljanje kanalizacije, uređenje nogometnih igrališta s popratnim zgradama, uređenje škola, te mnoge druge. No, mnogo nas još čeka u ovoj nadolazećoj 2020. godini, pa je shodno tome i proračun naše Općine za tu godinu najveći u povijesti, ukupno 18,2 milijuna kuna, a koji je jednoglasno prihvaćen na Općinskom vijeću. Od projekata koji nas očekuju izdvojio bih neke kao što su, ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, sanacija kapelice na groblju u Sopju, izgradnja kanalizacijskog sustava Sopje-Spojanska Greda sa uređajem za pročišćavanje otpadnih voda, nastavak radova na dječjem vrtiću, rekonstrukcija društvenog doma u Novoj Šarovki, rekonstrukcija nerazvrstane ceste Novaki-Zidina, uređenje doma u Kapincima, rekonstrukcija centra i uređenje okoliša u Vaškoj, izgradnja svlačionica i nogometnog igrališta u Vaškoj, izgradnja svlačionica na nogometnom igralištu u Josipovu, rekonstrukcija i opremanje Kulturnog centra u Sopju, rekonstrukcija nerazvrstane ceste Kapinci-Josipovo, rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Gornjem Prijerdevu, rekonstrukcija nerazvrstane ceste do nogometnog igrališta u Vaškoj, izgradnja platoa ispred mrtvačnice u Španatu, izgradnja platoa ispred mrtvačnice u Grabiću, te mnogi drugi. Mi se u Općini trudimo kako bi zadovoljili potrebe svih naših mjesnih odbora, sve s ciljem poboljšanja kvalitete življenja svih naših stanovnika i tako ćemo nastaviti. Za kraj bih svima vama zaželio da ove blagdanske dane provedete u miru i blagostanju, te vam u svoje osobno i u ime Općine Sopje želim blagoslovljen Božić, kao i sretnu i uspješnu 2020. godinu – zaključio je Berislav Androš.

Nakon obraćanja predsjednika Općinskog vijeća i općinskog načelnika uslijedio je svečani domjenak i druženje uz svirku i pjesmu članova KUD-a Podravac Sopje.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”570496″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content