FOTO Skupština Županijskog nogometnog saveza: Uz pomoć ŽNS VPŽ i HNS-a klubovi poboljšali svoju infrastrukturu

blank

U virovitičkom restoranu “Flora” održana je izvještajna skupština Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije.

Ove godine Savez se preselio u svoj prostor u ulici Stanka Vraza 15. Uz financijsku podršku Hrvatskog nogometnog saveza, Županijski nogometni savez pomogao je klubovima u poboljšanju infrastrukture izgradnjom sustava za navodnjavanje, uređenjem tribina i izgradnjom rasvjete na igralištima. U planu je nastavak aktivnosti i u idućoj godini.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić naglasio je da Savez i dalje neće imati toleranciju prema nasilju i nesportskim potezima u sportu. Pozvao je sve klubove, koji to plasmanom ostvare, da se pripreme za ulazak u viši rang natjecanja.

– Svim igračima, nogometnim djelatnicima, navijačima i članovima njihovih obitelji u ime Saveza želim blagoslovljen Božić i puno sportskog uspjeha u 2020. godini – zaključio je čestitkom svoje izlaganje predsjednik Bukvić.

Jednoglasno su usvojeni izvješće o radu saveza i izvješće o financijskom poslovanju u protekloj godini te izvješće Nadzornog odbora. Nakon njih, usvojen je plan rada Saveza za 2020. godinu i financijski plan Saveza za 2020. godinu.

U diskusiji, predstavnik Sokola iz Milanovca Miroslav Feketija iznio je prijedlog, da se odustane od planirane reorganizacije sustava natjecanja u 2. županijskim ligama. Predložio je da ostane natjecanje u dvije skupine, što je klubovima puno prihvatljivije od jedinstvene 2. županijske lige.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić obećao je da do reorganizacije sustava natjecanja neće doći bez privole klubova. Predstavnik orahovačkog Papuka Dalibor Fofonjka predložio je da Hrvatski nogometni savez premira klubove za ulazak u viši rang natjecanja.

U svom odgovoru predsjednik Bukvić obećao je da će kroz institucije Hrvatskog nogometnog saveza pokušati realizirati tu ideju.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)