FOTO U multifunkcionalnoj hali Viroexpo, u organizaciji TS VPŽ održan teniski kamp za djecu, sljedeći je na rasporedu krajem siječnja 2020. godine

U multifunkcionalnoj hali Viroexpo u Virovitici, proteklog je vikenda održan teniski kamp za djecu.

Spomenuti kamp organizirao je Teniski savez Virovitičko-podravske županije, a uz male tenisače iz domaće županije, sudjelovala su još i djeca iz teniskih saveza Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Brodsko-posavske županije.

Cilj ovakvih kampova je prije svega druženje djece, stjecanje novih prijatelja i razmjena iskustava trenera u načinu rada.

IMG 5619 Custom

-U narednom periodu Teniski savez Virovitičko-podravske županije ima u planu organizirati još kampova za djecu i ovim putem pozivam svu djecu iz klubova u cijeloj županiji da nam se pridruže, bez obzira da li su klubovi članovi Saveza ili ne – rekao je Saša Felendeš, predsjednik TS VPŽ.

Kamp je posjetio i Vatroslav Šrajer, predsjednik Teniskog saveza Osječko-baranjske županije. TS Osječko-baranjske županije slovi kao najbolje organiziran županijski teniski savez u Hrvatskoj i koji iznimno aktivno djeluje od 2000. godine. Prema riječima predsjednika Šrajera izabrao je upravo Teniski savez Virovitičko-podravske županije za međusobnu suradnju, gdje vidi veliku perspektivu. Inače, ugovor o međusobnoj suradnji sklopljen je ove godine u kolovozu.

IMG 5652 Custom

-Znamo svi kakva je demografska slika Hrvatske, sve je manje djece u našoj zemlji, a pogotovo u sportu, pa je svaka ovakva akcija u koju se djeca uključuju hvalevrijedna. Što se tiče naše, Osječko-baranjske županije, pokrenuli smo besplatnu školu tenisa i samim projektom koji traje već otprilike šest godina, povećali smo broj djece u tenisu za oko 300. Moram priznati da nije lagano, ali trudimo se, odazivamo se na sve ovakve akcije i mogu reći da sam optimističan kad je u pitanju budućnost tenisa – rekao nam je Vatroslav Šrajer.

Ovim putem pohvalio je rad Teniskog saveza VPŽ na čelu s predsjednikom Sašom Felendešom i najavio novi kamp koji se očekuje krajem siječnja 2020. godine.

IMG 215ade41e976417c0f210366dd4831eb V Custom e1577792818170

-Sa Teniskim savezom Virovitičko-podravske županije imali smo dugogodišnju odličnu suradnju i prije nego smo potpisali ugovor. Jedna od stavki ugovora je bila i besplatna škola tenisa, odnosno organizacija kampova za djecu, a mi smo evo i krenuli u realizaciju toga. Iako je nezgodan termin, pred samu Novu godinu, došli smo zapravo vidjeti kako je u toj novoj dvorani i mogu reći da sam prezadovoljan, a ovim putem najavljujem i novi kamp krajem siječnja gdje je cilj skupiti najmanje stotinjak mališana. Obnovom igrališta u Teniskom klubu Tvin i ovom novom dvoranom Viroexpo konačno su stvoreni uvjeti za ozbiljan i kvalitetan rad s djecom, koja su zapravo fokus cijele ove priče. Mi kao Savez uložit ćemo sve napore da im pomognemo, kako u organizaciji, tako i donacijom opreme, a sve s ciljem razvoja sporta i tenisa u našim županijama – naglasio je V. Šrajer, predsjednik TS Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”573022″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content