Istraživačkim učenjem o životnim uvjetima tla, ostvarena suradnja između učenika iz virovitičkih “Brlića” i Gimnazije Petra Preradovića

Suradnja učenika i GLOBE voditelja kroz zajedničko učenje ujedinjuje članove GLOBE zajednice u cijelom svijetu, pa tako i kod nas.

U ponedjeljak, 16. prosinca učenike Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i njihovi GLOBE voditelji Ines Baškarad, mag.educ.bio.et.chem. i Borna Louvar, mag.biol. ugostili su na satu prirode učenici 5.d OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

16 e1577098639149
foto: Gimnazija Petra Preradovića

Prikazom zanimljive prezentacije i demonstracijom određivanja kiselosti tla, mlađi učenici učili su kako istražiti utjecaj ljudskih aktivnosti u Virovitici na kiselost tla. Kako biti uspješan i svojim primjerom potaknuti osnovnoškolce na istraživačko učenje u prirodoslovlju, ovi bivši GLOBE učenici ove škole pokazali su sadašnjim mlađim učenici petog razreda koji aktivno uče o životnim uvjetima tla primjenom novih načina poučavanja.

DSCN0784
foto: Gimnazija Petra Preradovića

Škole za život pod budnim okom GLOBE voditeljice dr. sc. Jasne Razlog-Grlice. Ina Moslavac, Ena Fadljević i Leon Davidović prezentirali su rezultate istraživačkog projekta “Antropološki utjecaj na pH tla u Virovitici” s Državnog natjecanja i smotre hrvatskih GLOBE škola u Zagrebu 2019. godine, koji je proglašen iznimno uspješnim u svojoj kategoriji.

(OŠ “IBM” Virovitica, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content