Izložba „Poslovna pisma – memorandumi ustanova i gospodarskih subjekata od Virovitičke županije do Virovitičke-podravske županije“ u srijedu 11. prosinca u Gradskom muzeju Virovitica

Državni arhiva Virovitica organizira izložbu koja će se održati u srijedu 11. prosinca u 19h u Gradskom muzeju Virovitica (mala dvorana u prizemlju dvorca Pejačević).

Izložba „Poslovna pisma – memorandumi ustanova i gospodarskih subjekata od Virovitičke županije do Virovitičke-podravske županije“ predstavlja zbirku memoranduma nastalih na području Virovitičko-podravske županije krajem 19. i tijekom 20. stoljeća. Riječ je o gotovo 300 memoranduma javnih i privatnih tvrtki, obrtnika, ustanova, udruga, društava, saveza i zadruga koji su obilježili javni, gospodarski, društveni i kulturni život na tom području. U poslovnom komuniciranju logotip, kao sastavni dio memoranduma poslovnog pisma, predstavlja vizualnu identifikaciju poslovnog subjekta na tržištu informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Stoga arhivske zbirke memoranduma možemo definirati kao vizualne kodove poslovnog komuniciranja u određenom vremenskom razdoblju. U tom smislu, zbirka memoranduma Državnog arhiva u Virovitici pogodna je za proučavanje stoljetnog gospodarskog razvoja i marketinških aktivnosti na području Virovitičko-podravske županije, a sama izložba dodatno evocira sjećanje na javne i privatne subjekte koji su tijekom turbulentnog 20. stoljeća nestali s naše zavičajne gospodarske pozornice. (www.icv.hr)