KAŽNJENO 39 VOZAČA Na području Virovitičko-podravske županije provedena akcija “ENABLE – poštujte i naš znak”

U četvrtak, 28. studenoga u suradnji Policijske uprave virovitičko – podravske, Postaje prometne policije Virovitica, Policijske postaje Virovitica i Policijske postaje Slatina te Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i Udruge osoba s invaliditetom Slatina, provedena je akcija “ENABLE – Poštujte i naš znak”.

Nakon iznimno uspješnih ovakvih akcija već provedenih u Virovitici i Pitomači, preventivne aktivnosti usmjerene na poštivanje prava osoba s invaliditetom u prometu su od 10 sati provedene na ulicama Virovitice i Slatine, na kojima je zamjećeno da su učestala parkiranja vozila na mjestima označenima za parkiranje osoba s invaliditetom čije je parkiranje na tim parkirališnim mjestima zabranjeno.

U akciji su vozačima vozila parkiranih na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila invalidnih osoba, a koji nisu bila propisano označena oznakom vozila osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima, članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i Slatina i policijski službenici dijelili letke i ukazivali na problematiku osoba u invalidskim kolicima prilikom korištenja “običnih” parkirališnih mjesta, kada su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom nepropisno zauzeta.

Nakon preventivnog dijela, jučer je, na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. prosinca), nastavljena akcija pojačanim nadzorom korištenja parkirališnih mjesta označenima za parkiranje vozila, označenih znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom na parkiralištima u svim većim naseljima županije, kojom prilikom je 39 vozila zatečeno u prekršaju nepropisnog parkiranja na ovim parkirališnim mjestima zbog čega su sankcionirani.

Ova akcija je nastavak suradnje policije i udruga osoba s invaliditetom u cilju senzibilizacije sudionika u prometu na probleme osoba s invaliditetom prilikom njihovog sudjelovanja u prometu na cestama i važnost omogućavanja prava pravilnog i sigurnog prometovanja svima, a suradnja će biti nastavljena provedbom ovakvih i drugih zajedničkih preventivnih aktivnosti.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content