Krediti od “nula posto” kamata: Virovitičko-podravska županija i HBOR, ženama, mladima i poduzetnicima početnicima omogućuju beskamatne kreditne linije

Foto: K. Toplak

Od 2020. godine žene, mladi i poduzetnici početnici, uz pomoć Virovitičko-podravske županije, moći će dobiti kreditne linije HBOR-a uz “nula posto” kamata.

– Ovom mjerom, Virovitičko-podravska županija, uz HBOR, želi pomoći ženama, mladima i poduzetnicima početnicima, kako bi se što prije snašli na tržištu rada i lakše pronašli svoje mjesto pod suncem. Županija će im sufinancirati dva posto kamata te će oni tako imati besplatne kreditne linije – naglasio je župan Igor Andrović, a sredstva za navedeno su osigurana u Proračunu VPŽ.

Inače, prema riječima Borisa Čagalja, voditelja područnog Ureda za Slavoniju i Baranju HBOR-a, HBOR za kredite do 2 milijuna kuna daje kamate od 2 posto, a tih 2 posto, kroz mjere za razvoj poduzetništva i gospodarstva, sufinancirat će upravo Virovitičko-podravska županija koja će tako postati druga županija u Hrvatskoj po ovom načinu sufinanciranja, nakon Osječko-baranjske županije. (vpz.hr)