Ministar Ivan Malenica i župan Igor Andrović potpisali Sporazum o povjeravanju poslova Ureda državne uprave Virovitičko-podravskoj županiji

Od 1. siječnja, Virovitičko-podravska županija preuzima poslove i djelatnike Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije. U Koprivnici su tako, uz nazočnost, između ostalih, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar uprave Ivan Malenica, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost v.d. predstojnice Ureda državne uprave VPŽ Karmen Halgaš potpisali Sporazum o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad od mjesno nadležnog ureda državne uprave u županiji. Tako Virovitičko-podravska županija od Ureda državne uprave, preuzima 56 djelatnika (52 na neodređeno i 4 na određeno nap.a.), te poslove koje su do sada oni radili. U Koprivnici su sporazume potpisali župani ili predstavnici svih HR županija.

IMG 8401
Foto: K. Toplak

– Cilj ove reforme je uslugu maksimalno približiti građanima, ne samo lokacijski već i administrativno te pojednostaviti i ubrzati rješavanje predmeta za građane i poduzetnike, kako bi oni osjetili pozitivne promjene. Županija preuzima djelatnike i poslove koje je do sada radio Ured državne uprave VPŽ, njih oko 200. Tako će naši građani, na jednom mjestu imati potpunu uslugu, neposredno ćemo i samostalno odgovarati njihovim potrebama, a učinkovita i kvalitetnije usluga, kao i baza podataka, će im biti dostupna na jednom mjestu. Djelatnici koji su i do sada radili ove poslove, nastavit će ih raditi od 1. siječnja – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

IMG 8471
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content