MOGUĆA POLEDICA Stiže izražena promjena vremena, u ponedjeljak kiša i susnježica

Kiša i snijeg obilježit će početak novog radnog tjedna. Klimatološki smo zakoračili u novo godišnje doba. 1. prosinca stigla nam je klimatološka zima. U tjednu pred nama zima će nam pokazati neka svoja obilježja.

Pogoršanje vremena sve nam je bliže. Početak novog radnog tjedna obilježit će brza, ali izražena promjena vremena. Kiša će područje Virovitičko-podravske županije zahvatiti do sredine ponedjeljka. S padom temperature zraka kiša će postupno prelaziti u susnježicu ponegdje u nižim predjelima. Na visinama iznad 300 metara nadmorske visine očekujemo susnježicu i snijeg. Snježni pokrivač očekujemo na Papuku, uglavnom iznad 400 metara nadmorske visine.

Na bazi trenutnih izračuna prognostičkih modela na Papuku bi moglo pasti između 5-10 cm snijega. Vjetar umjeren, na udare mjestimice jak, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 2°C do 4°C. Najviše dnevne od 3°C do 6°C. Tijekom poslijepodneva i večeri očekujemo pad temperature zraka. Moguća je poledica!

Od utorka stabilnije, sunčanije ali osjetno hladnije. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -8°C do -1°C. Na Papuku koji stupanj niže. Najviše dnevne od 2°C do 7°C. Na Papuku očekujemo prve ovosezonske studene dane. Vjetar sjevernih smjerova slab do umjeren.
Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu magli ili sumaglicu. Mjestimice je moguća poledica. U dane vikenda izgledna je nova južina. Porast temperature zraka te okretanje vjetra na južne smjerove. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content