NASTAVAK DOMINACIJE GRADINSKIH ŠAHISTA U obje konkurencije osvojili prvo mjesto, predstavljat će VPŽ na državnom prvenstvu

foto: OŠ Gradina

Osnovna škola Gradina bila je domaćin održavanja županijskog prvenstva ŠŠD-a osnovnih škola u šahu.

Nastavljena je višegodišnja dominacija gradinskih šahista. Ponovno su osvojili prva mjesta u obje konkurencije. Muška ekipa, iako u bitno pomlađenom sastavu u odnosu na prethodnu godinu, obranila je naslov županijskih pobjednika. U neizvjesnom natjecanju, do samog kraja, konačni poredak bio je sljedeći:

1. ŠŠD Gradina – 15 poena
2. ŠŠD Bilogora (OŠ A. Cesarca, Špišić Bukovica) – 13 poena
3. ŠŠD Junior (OŠ J. Kozarca, Slatina) 11 poena
4. ŠŠD Vihor (OŠ I.G. Kovačića, Gornje Bazje) 10 poena
5. ŠŠD Mladost (OŠ Vladimir Nazor, Virovitica) 5,5 poena
6. ŠŠD Slatina (OŠ E. Kumičića, Slatina) 5,5, poena.

foto: OŠ Gradina

Ekipa ŠŠD Gradina: Hrvoje Mijok 7.b – kapetan momčadi, Ivano Šimić 4.a, Matija Žeravica 3.a, Adrian Milak 3.a i Stjepan Ciraki 3.a razred.

U konkurenciji učenica nastupile su nažalost samo tri ekipe. Šahistice OŠ Gradina su suvereno pobijedile svoje suparnice u svim mečevima s maksimalnim rezultatom 4:0.

Konačni poredak je sljedeći:

1. ŠŠD Gradina – 8 bodova
2. ŠŠD Mladost (OŠ Vladimir Nazor, Virovitica) 4
3. ŠŠD Slatina (OŠ E. Kumičića, Slatina) – bez bodova.

foto: OŠ Gradina

Nastupile su u sastavu: Monika Mihaljević 7.b, Klara Nenadović 7.a, Iva Kovačević 7.b, Ema Bilobrk 7.b i Lana Ružica Zec 6.b razred.

Tako će učenici i učenice OŠ Gradina i ove godine predstavljati Virovitičko-podravsku županiju na državnom prvenstvu ŠŠD-a osnovnoškolskog uzrasta u šahu u ožujku 2020. godine. To je jedinstven primjer da učenici iz iste škole predstavljaju svoju županiju u obje konkurencije. I ovo natjecanje je samo još jedan od nepobitnih dokaza višegodišnjeg kvalitetnog rada šahovske sekcije u ovoj školi.

(www.icv.hr, OŠ Gradina)

foto: OŠ Gradina