ODRŽAN OKRUGLI STOL O 70. GODIŠNJICI RUKOMETA U GRADU Trpimir Markotić: Vilim Tičić treba dobiti ulicu ili trg u Virovitici

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, u organizaciji virovitičkog ogranka Matice Hrvatske održan je okrugli stol “70 godina rukometa u Virovitici”.

Knjižnica je bila prepuna nekadašnjih igračica i igrača, sudaca te ljubitelja rukometa.
Nazočne je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj.

U ime predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca sve nazočne pozdravio je Antun Blažević, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, član Skupštine hrvatskog saveza i predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije zaželjevši još niz ovakvih rukometnih jubileja. Iskoristio je priliku i uručio bukete Ladislavi Jergović i jedinoj predsjednici muškog kluba Željki Grahovac.

IMG 3238 Custom

Okrugli stol je vodila Dubravka Sabolić. O počecima rukometa u Virovitici govorila je Ladislava Horak Jergović, popularna “Lackica” prisjetivši se prvog rukometnog igrališta, koje se nalazilo iza zapadnog gola sportskog centra Vegeška. Govorila je o izgradnji rukometnog stadiona na Tvinu. Bila je jedna od ključnih igračica prilikom osvajanja dva naslova državnih prvakinja i osvajanja brončane medalje na 1. Svjetskom prvenstvu u malom rukometu.

Matija Pavličević koji trenutno radi monografiju o povijesti muškog rukometa u Virovitici iznio je presjek povijesti muškog rukometa u gradu.

IMG 3236 Custom e1576058059520

-U počecima Virovitica je u muškom rukometu bila ispred Bjelovara, da bi nas u jednom trenutku Bjelovar pretekao i danas je ispred nas. Muški klub je u tri navrata bio na pragu najvišeg stupnja natjecanja, ali nikada nije uspio prijeći taj prag te je ostao iza ženskog rukometa u gradu – naglasio je Pavličević.

Trpimir Markotić odlično je prikazao pregled rukometa u gradu viđenog svojim očima, od dječarca koji je kao navijač pratio utakmice do novinara i službenog spikera na utakmicama gdje je bio jedna od najbitnijih poluga poticanja publike na navijanje pomažući ženskom rukometnom klubu i u nizu marketinških aktivnosti.

IMG 3225 Custom

– Nikako ne smijemo zaobići u ovoj priči Vilima Tičića. Drago mi je da je na rukometnom igralištu na Tvinu postavljena spomen ploča u čast održavanja 1. Svjetskog prvenstva u malom rukometu, kojemu je Virovitica bila sudomaćin, ali u našem gradu moramo imati ulicu ili trg nazvan po Vilimu Tičiću, jer je on u sportskom smislu zadužio naš grad – predložio je Markotić.

Mario Šolc govorio je o osnovnim crtama rukometne prošlosti u posljednjih dvadesetak godina. Rezultatski vrhunci tog razdoblja bili su osvajanje neslužbenog klupskog prvenstva svijeta u mlađim uzrastima u švedskom Partilleu, trostruko finale kupa Hrvatske i finale doigravanja za prvakinje Hrvatske.

IMG 3233 Custom

– Svi rezultati rezultat su mukotrpnog trenera rada u školi rukometa čijim utemeljenjem je udaren temelj budućnosti rukometa u našem gradu. U ženskom rukometu u radu s mlađim uzrastima virovitički ženski rukometni klub je među vodećima u Hrvatskoj, a i muški klub je blizu vrha u radu s mlađim uzrastima. Imamo niz reprezentativki i reprezentativaca i u radu s mladima ne smijemo posustati – naglasio je Šolc.

Nakon okruglog stola svi su se osladili rođendanskom tortom i nastavili zajedničko druženje prisjećajući se slavnih dana virovitičkog rukometa.

(www.icv.hr, mš, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”568368″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content