OPĆINA ČAĐAVICA Martin Gladović: Ako vrijedno radiš, od poljoprivrede se da živjeti

Mladi poljoprivrednik iz Donjih Bazija u općini Čađavica Martin Gladović, nositelj je OPG-a i poljoprivredom se uz oca Josipa počeo baviti od malih nogu, a danas je uspješan proizvođač povrća.

Dvadesetjednogodišnji Martin povrće uzgaja na deset hektara zemlje u privatnom zakupu i dva hektara vlastite zemlje, a proizvedeno plasira preko jedne slatinske tvrtke u prehrambenu kompaniju Podravku, dok dio prodaje na tržnici. Iako mu je brat prije tri godine otišao raditi u Njemačku, Martinu to nije solucija, jer je, kako kaže, navikao raditi u poljoprivredi.

– Poljoprivredom sam se počeo baviti od malih nogu uz oca od kojeg sam i učio o ratarstvu. Danas najviše uzgajam povrće i nešto manje soju. Volim to što radim i nastavit ću, ne želim napustiti poljoprivredu i otići negdje van kao moji vršnjaci, jer se rada ne bojim, a i od poljoprivrede se da živjeti, ali treba se raditi – ističe Martin.

IMG 0687

OPG-u Gladović Martin prošao je projekt na natječaju Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 6.1.1. ”Potpora mladim poljoprivrednicima” te je za nabavku poljoprivrednih strojeva dobilo 50.000 eura.

– Prošao sam na natječaju Ministarstva poljoprivrede na koji sam prijavo prošle godine, te sam kroz tip operacije 6.1.1. ”Potpora mladim poljoprivrednicima” dobio znatna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, među kojima su traktor, plug, roto drljča…, a što će uvelike pomoći u unapređenju moje proizvodnje. S tom mehanizacijom ću moći obrađivati više zemlje, a samim time i povećati proizvodnju te se nadam da ću na natječaju za državno zemljište, na koji ću se prijaviti, proći i dobiti potrebnu zemlju koju sa novim strojevima bez problema mogu obrađivati – dodao je Martin i naglasio kako je njegova suradnja sa Općinom Čađavica na visokoj razini i kako su mu upravo djelatnici Općine pomogli pri administrativnim stavkama pri prijavi za natječaj.

IMG 0691

– Zahvalio bih se Općini Čađavica i načelniku Mirku Rončeviću što su mi izišli u susret pri rješavanju manjih nesnalaženja u administrativnim poslovima, uvijek su u Općini susretljivi te se nadam da će tako i ubuduće biti – zaključio je Martin.

Mladi poljoprivrednik Martin Gladović iz Donjih Bazija, sela u općini Čađavica, je ogledni primjer da se, dok mladi odlaze iz ruralnih krajeva, s poljoprivredom isplati baviti i da ne moraju svi trbuhom za kruhom, već treba zasukati rukave i raditi, a rezultati će tada sami doći. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content