OPĆINA ČAĐAVICA – Sredinom prosinca bit će završeni radovi na zgradi udruga

S obzirom da su čađavačke udruge registrirane na adresi Kolodvorska 2, odnosno adresi Općine, Općina Čađavica pristupila je rješenju tog problema, uređenju novog prostora za udruge. Tako će udruge uskoro dobiti nove prostore na adresi Vukovarska 48, gdje su u tijeku radovi na uređenju zgrade stare ambulante koja će biti prenamijenjena i data na korištenje Nogometnom klubu Mladost 1930, Športskoj ribolovnoj udruzi ”Karas”, Udruzi uzgajivača konja hladnokrvnjaka i KUD-u Podravina.

Na budućoj zgradi udruga postavljeno je novo krovište, stolarija…, a u tijeku su radovi na vanjskoj izolaciji zgrade te žbukanje, nakon čega će biti uređena unutrašnjost. Kako teku radovi došao se uvjeriti načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

IMG 0379– Zgrada udruga mi je jedan od posebno dragih projekata koje provodimo. Udruge će imati svoj prostor, imati će veliko parkiralište, biti će neovisne o bilo kome, moći će se sastajati kad god žele, dopodne, popodne, navečer, a ja se nadam da će udruge znati to cijeniti te da će biti još aktivnije i uključiti što više mladih u svoj rad. Krov je postavljen, stolarija je promijenjena, a trenutno se radi na vanjskoj izolaciji i postavljanju fasade, a unutra se radi na sanitarnim čvorovima, postavljanju radijatora, odnosno grijanju, kao i električnoj instalaciji. Iskreno se nadam da ćemo do polovice prosinca sve to završiti. Nakon završetka, morati ćemo, mi kao Općina, napraviti ugovor sa svakom od udruga oko snošenja dijela plaćanja režija, što će biti nešto simbolično.

U planu za 2020. godinu imamo u vidu i opremanje, odnosno nabavku interijera za svaku od udruga, ali moramo prvo vidjeti što kojoj od udruga treba. Kako se često krećem po svim općinama naše županije, nisam vidio da neka od njih ima ovakvu zgradu za udruge, pa mogu reći da će ova naša biti jedinstvena. Pošto smo izgradili novu ambulantu, ova zgrada stare ambulante ostala je neiskorištena, pa smo se odlučili na ovaj projekt i iz razloga da ta zgrada ne stoji neiskorištena i da je spasimo od propadanja, i u konačnici da je adekvatno iskoristimo. Mišljenja sam, a tako misle i predsjednici i članovi udruga, da nam je ovaj projekt pun pogodak – izrazio je zadovoljstvo načelnik Rončević ovim hvale vrijednim projektom.

IMG 0393Ukupna vrijednost projekta je 678.421,38 kuna s PDV-om, od čega Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje projekt sufinancira sa 214.486,83 kuna, a ostalo snosi Općina. (www.icv.hr, ADF; foto D. Fišli)

IMG 0382 IMG 0377

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content