OPĆINA LUKAČ Održana 27. sjednica Općinskog vijeća, načelnik Bukvić: Proračun za 2020. godinu iznosi 14,5 milijuna kuna i realizirat ćemo ga do zadnjih detalja

U ponedjeljak, 9. prosinca u Društvenom domu u Turanovcu održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač, na kojoj su, uz vijećnike sudjelovali i predsjednici mjesnih odbora s prostora općine.

Nazočnima su se obratili načelnik općine Lukač Đuro Bukvić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Lukač Tomislav Živković.

Na Dnevnom redu bilo je usvajanje skraćenog zapisnika sa 26. sjednice Općinskog vijeća, Donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Lukač namijenjenim financiranju političkih stranaka Općinskog vijeća Općine Lukač u 2020. godini, Donošenje analize stanja sustava zaštite i spašavanja na području Općine Lukač u 2018. godini, Donošenje Provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara na području Općine Lukač za 2019. godinu, Donošenje Programa rada Općinskog Vijeća Općine Lukač u 2020. godini, Donošenje III. Rebalansa Proračuna Općine Lukač za 2019. godinu uz obrazloženje i III. projekcije za razdoblje 2020. – 2021. godine, Donošenje Proračuna Općine Lukač za 2020. godinu uz obrazloženje i Projekcije Proračuna za razdoblje 2021. – 2022. godine te Donošenje Odluke o izvršavanju Proračuna u 2020. godini.

IMG 2357 Custom 1

-Donijeli smo obrazloženje uz treći rebalans proračuna za 2019. godinu. Isto tako, vijećnicima sam predložio prijedlog proračuna za 2020. godinu, koji je prihvaćen jednoglasno. Ono što je bitno naglasiti u 2020. godini, to su kapitalne investicije – rekao je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

Ovo su samo neke od kapitalnih investicija za naredno razdoblje: kompletno uređenje ulica u naselju Brezik; u naselju Lukač u planu je uređenje parka te kompletno uređenja zgrade i prostorija u Nogometnom klubu Lukač 05 zajedno s navodnjavanjem teren; uređenje Mjesnog doma u naselju Dugo Selo Lukačko; treća faza uređenja Doma u Budrovcu Lukačkom; kompletno uređenje Mjesnog doma u Terezinom Polju; uređenje još jednog igrališta u segmentu Škole nogometa u Gornjem Bazju, izgradnja i uređenje parkirališta pokraj groblja u Gornjem Bazju, novi nogostup na desnoj strani u naselju Kapela Dvor, kompletno uređenje Vatrogasnog doma u naselju Turanovac…

IMG 2359 Custom

-Sva naša sela su obuhvaćena kapitalnim investicijama. Podigli smo i određene bonuse, pa će tako Vatrogasna zajednica općine Lukač dobiti više od 300.000 kuna, sportaši više od 600.000 kuna, velik dio će ići na kulturu, tako da će svi dobiti svoj dio u ovom proračunu – dodao je načelnik Bukvić te naglasio:

-Ovaj proračun nije napuhan, on je sasvim realan. Iznosi 12.900.000 kuna, odnosno s prenesenim sredstvima 14,5 milijuna kuna i mislim da ćemo ga realizirati u 2020. godini do zadnjih detalja.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”568291″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content