OPĆINA SOPJE – Načelnik Androš potpisao osam ugovora o dodjeli potpore za stambeno zbrinjavanje

Načelnik Općine Sopje, Berislav Androš, potpisao je jučer (ponedjeljak), u prostorijama Općine, osam ugovora o dodjeli potpore za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji u vrijednosti 126 000 kuna.

– Radi se o prvome natječaju takve prirode u općini Sopje, te jednome od prvih u Hrvatskoj. Svi prijavitelji su dostavili potpunu dokumentaciju te samim time stekli pravo na financijsku potporu. I iduće godine nastavljamo s potporom mladim obiteljima te se nadamo da će ova mjera biti jedan od čimbenika ostanka mladih u ruralnim područjima – istaknuo je načelnik Androš.

Natječaj je proveden kroz dvije podmjere, za kupnju prve nekretnine, te za poboljšanje kvalitete standarda života u rekonstrukciji postojeće nekretnine. Uvjet natječaja bio je da barem jedan od supružnika ima manje od 35 godina i da oboje imaju prebivalište na području općine Sopje. Korisnik je dužan svake godine (u razdoblju od 5 godina) do 31. prosinca dostaviti Općini Sopje dokaz o prebivalištu na adresi sufinanciranja.

– Smatram da je ovo jedna od najbitnijih mjera Općine Sopje do sada i drago mi je da smo među prvima u Hrvatskoj prepoznali važnost stambenog zbrinjavanja koje povlači i ostanak mladih obitelji u ruralnim područjima – zaključio je načelnik Androš. (www.icv.hr, ADF; foto Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content