OPREZ Lažne novčanice od 50 i 100 eura i dalje kolaju županijom: Iskorištene za kupnju automobila

U zadnjih dva mjeseca na području Virovitičko-podravske županije zabilježena su tri slučaja uporabe krivotvorenih novčanica, izvještava policija. Riječ je o lažnim novčanicama od 50 i 100 eura koje su pojedini građani upotrebljavali kao prave, tako što su u dva slučaja u ugostiteljskim objektima vršili zamjene za protuvrijednost u kunama, dok su u jednom slučaju upotrebljene za kupovinu osobnog automobila.

– Spomenute lažne novčanice od 50 eura na sebi imaju s jedne i druge bočne strane ispisano sitnim štampanim slovima „THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS“, dok novčanice od 100 eura na sebi imaju s jedne bočne strane ispisano sitnim štampanim slovima „SOUVENIR PRODUCTION“ te isto tako s obje strane imaju ispisano isti natpis na ćirilično-ruskom pismu – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

S obzirom na pojavu lažnih novčanica policija savjetuje građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 50 ili 100 eura kako ne bi prilikom takve transakcije bili oštećeni. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content