Osnovan Ogranak UDVDR Gradina, za predsjednika izabran Ivan Matić

U KTC restoranu “Luka” u Virovitici, jučer (subota) je pred velikim brojem branitelja, članova braniteljskih udruga održan osnivačko-izborni sabor UDVDR-a Podružnica Virovitičko-podravska, Ogranak Gradina na kojem je za predsjednika u četverogodišnjem mandatu izabran Ivan Matić. Dopredsjednici su Zdenko Blažičević i Marijan Podnar, dok će dužnost tajnika obavljati Josip Vučemilović Jurić.

– U Gradini je evidentirano 389 hrvatskih branitelja, a udruživanjem možemo brže ostvariti svoje ciljeve, istakao je kao jedan od razloga osnivanja ogranka, novoizabrani predsjednik Ivan Matić koji je tom prigodom predložio i plan rada koji je jednoglasno usvojen. Jedan od najvažnijih zadataka koje će naš ogranak provesti u suradnji sa Općinom Gradina je osnivanje Odbora za hrvatske branitelje Općine Gradina, a također i pokrenuti inicijativu preuređenja karaule u Novom Gracu u Memorijalni centar branitelja naše Općine. Također smatramo potrebnim u našem ogranku osnovati odbore za sport, komemoracije, psiho-socijalnu pomoć za branitelje, te materijanlnu pomoć braniteljima i njihovim obiteljima. Rad na zajedništvu i promicanje istine o Domovinskom ratu jedna je od glavnih zadaća svih braniteljskih udruga pa tako i naše – istakao je neke od prioritetnih zadataka Ivan Matić.

Novom rukovodstvu udruge tom su prigodom čestitke uputili predsjednik UDVDR RH, general – pukovnik Đuro Dečak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Gradina Marko Ajček i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”569607″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content