Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odala počast 47 žrtava Voćina stradalih u Domovinskom ratu

- PROMO -

Ove godine tisućama ljudi, hrvatskih branitelja, vojske, policije, mnogobrojnih izaslanstava i ostalih hodočasnika pristiglih iz svih dijelova Hrvatske, kako bi odali počat žrtvama Voćina, pridružila se i aktualna predsjednica i kandidatkinja u novim izborima Kolinda Grabar-Kitarović.

Koncelebriranom misnom slavlju, koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, nazočila je Kolinda Grabar-Kitarović, a potom se na komemorativnom skupu kod spomen obilježja Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina obratila prisutnima. U emotivnom obraćanju nazočnima prisjetila svih onih koje su svoje živote položili na oltar domovine, a s posebnim pijetetom govorila je o žrtvi koju je općina Voćin podnijela tog kobnog 13. prosinca 1991. godine kada je na zvjerski način od strane četničkog agresora pobijeno 47 stanovnika te općine.

Na spomenik poginulim i nestalim mještanima Voćina i Huma prvi vijenac i upaljene lampione položile su obitelji voćinskih žrtava i obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava, drugi vijenac položila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uz izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, izaslanika predsjednika hrvatske Vlade, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare te izaslanika ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, pukovnika Roberta Poljaka, a zajednički vijenac položili su predstavnici lokalne i područne samouprave VPŽ, gradova i općina. Posebne vijence položili su izaslanstvo Općine Voćin na čelu s načelnikom Predragom Filićem te ratni zapovjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. (promo)

Povezane vijesti

Skip to content