PROJEKT U PODUZETNIČKOJ ZONI ANTUNOVAC Uskoro se otvara novo gradilište važno za gospodarstvo grada, ali i sve poduzetnike

Uskoro nas očekuje otvaranje još jednog gradilišta na području grada Virovitice, a riječ je o izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac. Radi se o projektu vrijednom 3.807.735,63 kn, koji je Gradu Virovitici odobren u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektnu prijavu za Grad Viroviticu izradila je Razvojna agencija VTA.

Grad Virovitica je 24. svibnja ove godine dobio Odluku o financiranju, a 11. lipnja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.148.293,61 kn, što čini 84,99 % ukupno prihvatljivih troškova projekta, dok će ostatak sufinancirati Grad.

Untitled 1 5 Custom

Uspješnom realizacijom projekta izgradit će se nova komunalna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni Antunovac, što uključuje pristupne ceste s pješačkim stazama, vodoopskrbnu mrežu, mješovitu kanalizaciju, plinovod, elektroničku komunikacijsku infrastrukturu te javnu rasvjetu.

– Ugrubo, riječ je o 580 metara ceste. Širina kolnika će biti šest metara i dimenzioniran je za prometovanje velikih i teških kamiona – rekla je Slađana Lazić, voditeljica gradskog Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo, ujedno i voditeljica projekta te dodala kako će provedba projekta trajati dvije godine, odnosno do 17. lipnja 2021. godine.

Untitled 1

ZA NOVA RADNA MJESTA

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, interes za ovom poduzetničkom zonom je velik – već sada svoje tvrtke ondje je smjestilo sedam poduzetnika koji zapošljavaju 130 ljudi.
– Drago mi je da smo napokon započeli ovaj projekt koji čeka dvije godine, odnosno nestrpljivi smo mi, a i naši poduzetnici. Nova cesta uz komunalnu infrastrukturu olakšat će poslovanje poduzetnicima, ali benefit će imati i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini zone Antunovac – rekao je gradonačelnik Kirin.

Untitled 1 4

Poduzetnička zona Antunovac interesantna je investitorima, što pokazuje i nedavno otvorena energana na biomasu, projekt mađarsko-hrvatske tvrtke A&A Bioenergy Viro vrijedan 135 milijuna kuna, a provedbom projekta poboljšat će se kvaliteta i dostupnost poduzetničke infrastrukture, što je osnova za privlačenje novih investitora i stvaranje novih poduzetničkih mogućnosti.

Očekuje se kako će provedba projekta doprinijeti održivom gospodarskom razvoju grada, županije i regije i novim poduzetničkim mogućnostima koji povlače otvaranje novih radnih mjesta.

safu safu1

„Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Virovitice.“
„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content