Županijski odbor HDZ-a: Virovitičko-podravska županija i dalje će biti najsnažnija u potpori predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije danas (utorak) sazvao je konferenciju za medije u povodu nadolazećeg drugog kruga predsjedničkih izbora te kraja 2019. godine. Predsjednik Odbora, saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako je 2019. godina vrlo uspješna za županijski HDZ, posebice kada je riječ o svim projektima koji su završeni i koji su započeti na području županije, grada Virovitice i općina na kojima su oni na čelu.

– Ove smo godine učinili najveći korak do sada u stjecanju potpore iz EU fondova kako bi ostvarili brojne projekte na prostoru naše županije. Vjerujemo da smo svi skupa radeći u interesu građana naše županije učinili sve kako bi dostigli one razvojne kapacitete koje smo politički i zacrtali. Politika u cilju oporavka i napretka građana sigurno je dobar put, a ako tim putem želimo nastaviti, moramo dati podršku našoj aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović – istaknuo je Đakić, zahvalivši svima koji su svoj glas dali aktualnoj predsjednici i time pokazali da prepoznaju tko je istinski predstavnik hrvatskog naroda.

IMG 0817

Istaknuo je kako vjeruje da će Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije kao i do sada biti najsnažnija organizacija u potpori predsjednici te da će izboriti najbolje rezultate i doprinijeti pobjedi.

– Pozivamo sve građane, stranačke kolege, simpatizere da ponovno daju potporu našoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović jer je ona najbolji kandidat i jedina koja u budućnosti može i hoće napraviti Hrvatsku bogatom i pristupačnom zemljom svima koji u njoj žive, koji u njoj rade i stvaraju – zaključio je Đakić

Dopredsjednik Županijskog odbora, župan virovitičko-podravski Igor Andrović istaknuo je kako Županija u 2020. godinu ulazi s najvećim proračunom do sada, a riječ je o 632,6 milijuna kuna. Pokazatelj je to i rasta investicija i europskih projekata, ističe Andrović, dodavši kako se ovu godinu radilo na svim „frontama“ od poljoprivrede i gospodarstva, do zdravstva i obrazovanja.

IMG 0866 1

– Jučer smo otvorili dva poduzetnička inkubatora u Orahovici i Pitomači koji su dio projekta Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, a treći u Slatini nedavno je otvorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ovi inkubatori će sigurno doprinijeti razvoju samozapošljavanja i rastu gospodarstva na području naše županije. Od iduće godine krećemo s realizacijom sufinanciranja dva posto kamata na kredite HBOR-a, čime ćemo mladim poduzetnicima omogućiti da dobiju kredite uz „nula“ posto kamata i tako im pomoći da krenu u osnivanje svojih tvrtki – rekao je Andrović te spomenuo još neke završene projekte u ovoj godini, kao što je obnova Dvorca Janković u Suhopolju,  dodatni sadržaji u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, Hala Viroexpo, dogradnja i opremanje Opće bolnice Virovitica te dva sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta.

– Sve su to projekti važni za našu županiju, a na njima ne planiramo stati. Već smo započeli niz novih, nekidan smo potpisali ugovor za novi sustav navodnjavanja koji kreće iduće godine Kapinci-Vaška 2. faza, završit ćemo projekte energetskih obnova škola, a započet ćemo i s novima. Adaptirat ćemo zgradu rodilišta u Virovitici i pripremiti dokumentaciju za gradnju ambulante Doma zdravlja u Gornjem Bazju. Nastavit ćemo s projektima subvencija najma stanova za liječnike, kao i subvencija za kamate njihovih stambenih kredita. Uz podršku Vlade RH, kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, u Cabuni ćemo započeti s projektom Centar za kulturu zdravlja – Dvorac Janković Cabuna. Sljedeće godine završit će se gradnja Tehnološko-inovacijskog centra i Centra za istraživanje u mljekarstvu, a krećemo i s izradom projektne dokumentacije za sušionicu povrća – između ostalog, rekao je Andrović istaknuvši kako zahvaljujući suradnji lokalne i regionalne samouprave s Vladom RH i Predsjednicom uspješno realiziraju sve projekte.

– Kolinda Grabar-Kitarović jedina je predsjednica koja je obišla Hrvatsku i slušala probleme građana, pa tako i naše te ih uvrstila u svoj Program. Pisala je i lobirala prema ministarstvima i relevantnim institucijama da se pomogne u rješavanju našeg dugogodišnjeg problema, a to je izgradnja brze ceste, da uđe u strateški plan – rekao je Andrović, dodavši kako je jedini pravi izbor za predsjednika, „sadašnja, i buduća, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja će i dalje doprinositi razvoju Virovitičko-podravske županije i cijele Hrvatske.“

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitice, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin također je napomenuo kako je važna sinergija lokalne, regionalne i državne razine.

IMG 0906 2

– Kad imate podršku građana i potom sinergiju temeljnih ogranaka, gradskih i županijskih odbora, saborskih zastupnika s Vladom i Predsjednicom, onda dajete najviše rezultata. Zato su ove zadnje godine bile toliko plodonosne, ne samo za Virovitičko-podravsku županiju, već i za svaku našu općinu i grad. Zato pozivam sve građane ocjenjujte nas, kritizirajte nas da bi zajedno bili bolji, ali nam budite i partneri u ostvarivanju svih ovih projekata jer oni znače bolji standard za sve nas i ostanak mladih obitelji i budućnost za koju su mnogi branitelji dali svoj život. Nismo idealni, daleko od toga, ali trenutno boljih od nas nema. To je činjenica. Mi imamo jedan cilj, a to je da zajedništvom stvorimo bolje sutra, nadoknadimo ono što je u prošlosti propušteno i ostavimo bolju Viroviticu, županiju i Hrvatsku nego što smo ju mi imali – istaknuo je Kirin i pozvao građane, simpatizere i članove da daju podršku Kolindi Grabar-Kitarović.

Na koncu se prisutnima obratio potpredsjednik HDZ-a, saborski zastupnik Tomislav Tolušić i zahvalio svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije koji glasaju za njih.

IMG 0973

– Upravo zahvaljujući povjerenju građana je ostvareno sve što je Igor nabrojao. 2019. je bila godina „čišćenja“ građevinskih dozvola i završetaka projekata. Stotinu milijuna kuna uloženih u Virovitičko-podravsku županiju u infrastrukturu koju je ova županije trebala dobiti davno prije. Ova godina završava u jeku kampanje izbora za predsjednika RH. Ako je itko imao ikakve sumnje, onda nakon jučerašnjeg sučeljavanja te mislim da više te sumnje nema. S jedne strane imamo huškanje, bahatost, grubost, a s druge smirenost, pristojnost i snagu. Mogli smo vidjeti kako je aktualna predsjednica na najbolji mogući način pokazala što znači biti predsjednik Republike Hrvatske, a drugi kandidat je pokazao sve ono što zapravo, nadam se, nitko od hrvatskih građana ne želi – imati bahatu, drsku, bezobraznu i nervoznu osobu na čelu Republike Hrvatske. Očekujem da će građani u nedjelju zaokružiti broj 2 i dati svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović – rekao je Tolušić istaknuvši kako vjeruje da će Virovitičko-podravska županija ponovno pokazati da je jedna od najjačih utvrda HDZ-a. (promo)

[g-gallery gid=”573190″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content