PROMOCIJA TRADICIJE I KVALITETE Već sada je sve spremno za 8. Kobasijadu u Dugoj Međi

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa organizirala je Božićni domjenak i ujedno radni sastanak sa svojim suradnicima i donatorima uoči 8. po redu manifestacije promocije domaće hrane Kobasijada 2020. U uvodu sastanka nazočne je pozdravio dopredsjednik udruge Mirko Horvatin naglasivši kako udruga sve što radi, radi  za svoje mjesto i sumještane.

-Maksimalno se trudimo organizirati u našem malom mjestu kako bi probudili Dugomeđane i ovo selo i mislim da smo u ovih nekoliko proteklih godina itekako uspjeli. Pred nama je 8. Kobasijada na kojoj očekujemo velik broj gostiju, a glavni cilj kao i uvijek, promovirati domaću slavonsku hranu i obzirom dasmo braniteljska udruga nastavak naše osnovno zadaće, a to je čuvanje uspomene na naše poginule prijatelje suborce i istinu o svetom nam Domovinskom ratu – rekao je Horvatin nakon kojeg je također dopredsjednik Udruge Mirko Bušljeta prezentirao sve detalj priprema za Kobasijadu koja će biti održana 4. siječnja 2020. od 12 sati.

Priprema za Kobasijadu 2020. 1

-Svoje proizvode na našoj Kobasijadi prezentirat će tri proizvođača suhomesnatih proizvoda, a priključit će nam se sa štandovima učeničke zadruge orahovačke srednje i osnovne škola te lokalni vinari. Bit će održano natjecanje za najukusniju kobasicu koju će ocjenjivati stručno povjerenstvo na čelu s provjerenim stručnjakom Vladimirom Plešom, a od ove godine imamo i novitet u vidu pravljenja plata sa svim proizvodima koji su pristigli na natjecanje kako bi i posjetitelji mogli sve kušati. Uzorke primamo 3. i 4. siječnja u prostorijama udruge do 18 sat. Peći će se domaće lepinje i salenjaci, topiti domaći čvarci u kuhati vojnički grah, a organizirali smo i prodaju vinske čaše s logom udruge za samo 30 kuna. Tko kupi čašu, može besplatno kušati sva vina koja budu na štandovima i još dobije kobasicu i slaninu za ispreći na ražnju. Isto tako bit će tu kuhanog vina i čaja. Za glazbeni dio zadužen je sastav Extreme band iz Đakova  uz solisticu na violini Ivu Blažev iz Virovitice, a svojim nastupima predstavit će se KUD-ovi ”Zdenac” iz Zdenaca te Crkvari. Pozivamo sve da nam se pridruže kako bi pokazali svu ljepotu naše Slavonije – rekao je Bušljeta. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content