PROSINAC U GRADU LIK N. Trick predstavio se publici pejzažima, vedutama i portretima

Pejzaži, vedute Virovitice, portreti i apstrakcija prvi su umjetnički radovi koji su svoje mjesto našli u izložbenoj dvorani novootvorenog Gradskog muzeja Virovitica, a u kojem je Likovni klub Nikola Trick večeras (petak) održao svoju tradicionalnu godišnju izložbu u okviru manifestacije “Prosinac u gradu”.

Izložbu je otvorila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, koja je Klubu i svim članovima poželjela puno uspjeha u radu te im čestitala što već 40 godina na ovaj način promiču i njeguju kulturu.

IMG 20191206 191318

LJUBAV PREMA UMJETNOSTI 

Mnogobrojnim posjetiteljima svojim radovima predstavilo se 19 autora. – Klub smo koji čine ljudi različitih afiniteta i u ova četiri desetljeća u radu kluba izmijenili su se brojni članovi, od akademskim umjetnika do amatera. Ono što je svima zajedničko je to da ono što nose u sebi nastoje prikazati kroz svoj rad, bilo da je riječ o ljubiteljima slikarstva, kiparstva ili drugih umjetnosti te da tu umjetnost zaista vole – ponosno kaže predsjednica Jaroslava Lulić, koja poziva sve zainteresirane, neovisno o obrazovanju i afinitetima, da im se pridruže u radu i druženjima te i sami otkriju ljepotu poteza kistom, pastelama, akrilnim bojama, olovkom…

Bila je to prilika da klub priznanjima zahvali svima koji su ih pratili kroz godinu svojom moralnom i financijskom podrškom, kao i svim članovima koji ulažu poseban napor i trud u rad kluba. “Trickovski Oscari”, kako ih simbolično nazivaju virovitički likovnjaci, ove godine su kroz Zlatnu paletu pripali Igoru Fućkaru te Nadi i Damiru Smiljanecu. Klub je zahvalio i svima onima koji su im u svojim prostorima dosad pružili mjesto za izložbe i rad.

IMG 20191206 191814

KORAK DALJE U IZRIČAJU 

U ime nagrađenih zahvalio je Igor Fućkar.

-Ovo mi znači daljnji poticaj u radu, da je netko prepoznao moj rad, trud i moram reći da mi je čast stajati uz bok svim onim članovima koji su tu zahvalnicu dobili prije mene, a među njima su i sami osnivači – ponosno kaže I. Fućkar, koji u klubu djeluje već dvadesetak godina i svake godine izrazi se kroz neki drugi medij. Za sebe kaže kako voli eksperimentirati, pa je za ovu izložbu publici pripremio reljef, tehniku koju inače ne odabire puno autora, ali u njemu je, ističe, vidio osobni izazovi i nije požalio.

Ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej pohvalila je ovogodišnju izložbu ocijenivši da su neki od autora napravili pravi iskorak u svom umjetničkom izričaju.

– Ove godine ima nešto razigranijih pejzaža, što mi je jako drago, jer su se neki autori odmaknuli od klasičnog prikaza pejzaža i više se predali eksperimentalno kromatskom prikazu. Imamo dosta veduta grada Virovitice te nešto apstrakcije i mrtve prirode. Svaki od članova na novoj se izložbi razvija unutar vlastitog kreativnog izražaja, no velika je radost prepoznati kada se neki od članova razvije i ostvari neke nove korake u svom izričaju. Samim tim obogati i ovu izložbu i sebe, ali i sve nas koji u izložbi uživamo – istaknula je M. Kulej.(www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”567438″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content