Prva radionica u obnovljenom prostoru Gradskog muzeja: Čast otvorenja pripala korisnicima COOR-a

Prva radionica kojom je otvorena sezona radionica u obnovljenom Gradskom muzeju odvila se danas (ponedjeljak) u prostoriji za edukacije, a čast je pripala korisnicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Radionica je održana u sklopu manifestacije Prosinac u gradu. Nasmiješenih lica uz glazbu božićnih hitova vješto su se izrađivali ukrasi za božićnu jelku. Izrađivale su se kuglice od papira tehnikom trganja papira u boji i lijepljena na bijele papirnate kuglice. Uz potpis autora, kuglice su obješene na zid kako bi ih svi mogli vidjeti, a upravo to je ono što najviše veseli korisnike COOR-a.

IMG 20191209 095517

– Ovu radionicu s radošću smo pripremili za naše dugogodišnje suradnike, dječicu iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Već dugi niz godina surađujemo na različitim radionicama pa su advent i Božić koji dolazi odlična prilika da nastavimo našu suradnju – rekla je Jasmina Jurković Petras, kustosica Gradskog muzeja Virovitica, etnologinja dodavši kako je sada puno lakše održavati ovakve radionice kada im je na raspolaganju novi prostor za edukacije.

IMG 20191209 094445 1

– Danas nam je posebna čast biti prvi koji održavaju radionicu u novootvorenom muzeju. Suradnja između nas i kustosice Jasmine traje godinama, ona uvijek pripremi sve što je potrebno za našu djecu jer je upoznata sa teškoćama koje imaju i njihovim mogućnostima kojima mogu odraditi zadani zadatak. Učenici su jako veseli, raduju ih radionice, djeca su jako zadovoljna i vesele se uvijek kada dolazimo u muzej – rekla je defektologinja Nevenka Gruban, voditeljica skupine devet. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”567968″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content