REZIME UTRKE Papuk Trek&Trail oduševio trkače, najbolji slavili zbog bodova koje su skupljali cijelu godinu

Prostranstva Papuka, prelijepi obzori prirode, čisti zrak i trčanje – nema boljeg i zdravijeg načina za provesti vikend.

Tako je bilo i prošlog vikenda na tradicionalnom slavonskom trailu i trekingu koji se ne propušta već devet godina, a koji je i ove godine savršeno i u odličnoj atmosferi pripremio Sportsko-rekreacijski klub Baraber Extreme Team. Ova entuzijastična ekipa iz ravničarskog Belišća niz godina dokazuje da se brdo za trku uvijek može pronaći.

– Tako je nekoliko posljednjih sezona sjecište ovog trkačkog događaja, nakon više iskušanih potpapučkih lokacija, idilično mjestašce Velika u blizini Požege. Također, ovom se utrkom krajem studenog tradicionalno označava i kraj Treking lige te se na njoj odlučuju ukupni pobjednici koji su cijele sezone vrijedno trčali i skupljali bodove – kaže Angel Milišić Zečević, predsjednik Baraber kluba.

Papuk Trekk Trail 37 Custom

Na Papuk Trek&Trailu trkačice i trkači nadmetali su se prateći označene Light i Active staze od osam i 18 kilometara, a oni najhrabriji orijentirali su se sami, “trekajući” na Challengeru od 24 pa do 30 kilometara (prema nekim informacijama, bilo je čak i onih sa 40 kilometara “u nogama”).

– Novost je ove godine bila kategorija Canicross, namijenjena četveronožnim ljubimcima i njihovim vlasnicima. Radilo se, također, o posljednjem kolu Canicross Croatia lige, a staza je pratila putanju Lighta – objašnjava Milišić Zečević.

Papuk Trekk Trail 17 Custom

DOMAĆIN EKIPNO NAJBOLJI

Uz pojedinačne rezultate, bodovao se i ekipni poredak. Među sedam ekipa, ovaj su put stazom ipak zavladali domaćini – SRK Baraber. Drugo mjesto zauzima AK Varaždin, a treće AK Sljeme. Ostali u poretku su Zagorje Aventureteam, UMK Mazator, Epic RG Team i Trčaona.

Kao i uvijek, ovaj veliki trkački događaj koji probudi papučki kraj na izmaku godine, završio je tradicionalno ludim tulumom koji rijetko tko propušta.

– Mi smo prezadovoljni, bilo je odlično i sve je prošlo bez ikakvih problema. Hvala svima koji su došli i siguran sam da se vidimo dogodine – zaključio je Milišić-Zečević.

Možda najbolji dio priče dao je Orahovčanin Robert Hofman.

– Na ovoj utrci najveća pobjeda je nastupiti. Teško je zapravo opisati osjećaje, vrhunske staze, još bolja ekipa i atmosfera, doista svaka čast Baraberima na ovom što rade, ovo nema nigdje u Hrvatskoj – rekao je Hofman.

Papuk Trekk Trail 12 Custom

OTKRIJTE TKO JE BIO NAJBOLJI PO KATEGORIJAMA

Pobjednica najkraće kategorije bila je Sonja Sabo (PD Đakovo), istrčavši ovu stazu uz 400 metara uspona za 53:58 min., druga je bila Anica Sitar (AK Varaždin) u vremenu 1:00:14, a treće mjesto od 171 “finišerke”, s 36 sekundi zaostatka zauzela je Tamara Moguljak (Epic RG team).

U konkurenciji od 158 muškaraca, prvi u cilj dolazi Filip Koražija (Trčaona), drugi je bio Vedran Kelemen (Maratonjare), dok je treći bio Luka Horvat (BK Osijek 2010).

U Active kategoriji, koja je uključivala i 900 metara uspona, među 162 žene najbrža je bila Maja Urban (SRK Baraber) s 2:01:56. Vana Čargonja bila je druga s 2:05:32, dok je Branka Vidović Kostelac (AK Sisak / TK Sisak) s vremenom 2:07:39 bila treća. Pobjednik u muškoj kategoriji bio je poprilično izvjestan, Nikola Špoljar (Zagorje Adventureteam) s vremenom 1:34:28, srebrni je bio Neven Čorko (SD Lastavica/AK Rudolf Perešin), a treći od 256 muškaraca bio je Zoran Križanić (AK Varaždin) s 1:44:21.

Papuk Trekk Trail 11 Custom

Challenger je kao treking kategorija s okvirnih 28 km i 1500 m visine imala puno manje sudionika, ali ništa manje ozbiljnu i jaku konkurenciju. Tako se među najboljima u ženskoj kategoriji nametnula Petra Kulić Domitrović (Okit Vodice, AK Sljeme), svladavši stazu, odnosno kartu za 3:24:15. Druga je ciljnu vrpcu presjekla Mandica Grubišić (Epic RG Team, 3:31:07), a treća je bila Tamara Ravnak (ŠD MAKSIM) s 3:37:26. Ova kategorija imala je 74 muška „finišera“, a unutar prvih desetak nadmetanje je bilo žestoko i rezultat neizvjestan do samoga kraja. Prvih pet trkača u cilj ulazi unutar pet minuta, a prva tri s nekoliko sekundi razlike: prvi Sanjin Vučan (Veliki Zdenci) s 2:41:08, drugi Damir Kligl (SRK Baraber) s 2:41:21 i treći Nenad Ostojić s 2:41:25.

Canicross kategoriju pohodilo je 49 pseće-ljudskih parova. U ženskoj kategoriji pobjednice su bile Irena Smojver i njena Harley (Canicross Croatia & AK Sljeme, 50:19 min.), drugi žensko-ženski par činile su Jelena Slijepčević i Gea (Canicross Croatia s 54:51 min.), a treći od 27 parova u ženskoj konkurenciji bili su Mirna Grubišić i Tai (Canicross Croatia, 57:59). Patrik Zupanič i Norik (CanifitTeam) bili su prvi par muške konkurencije, drugu poziciju zauzimaju ZsoltHőnyi i Zenit (MecsekMan EU Solar), dok su treći u cilj ušli Mirko Perko i Beki (Canifitteam, 50:16).

(www.icv.hr, vg, foto: privatni arhiv)

[g-gallery gid=”565466″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content