ŠAHOVSKI KLUB VIROVITICA PRVAK 3. LIGE – ISTOK Odigrano posljednje ovosezonsko kolo, Virovitičani se plasirali u veći rang natjecanja

Susretima posljednjeg devetog kola završeno je ovogodišnje prvenstvo u III. hrvatskoj šahovskoj ligi – Istok.

Šahisti Virovitice su sasvim sigurno stigli do laskavog naslova i plasmana u viši rang, bez obzira što su u posljednja dva kola sasvim opušteno remizirali protiv Bedema, odnosno Pakrac-Lipika, dok su u prvih sedam susreta izborili isto toliko pobjeda.

-Velik uspjeh, s obzirom da nas je prošle godine napustio standardni član prve ekipe Zdenko Vanđija. Istodobno, zbog poslovnih obveza u većini mečeva nismo bili kompletni – kaže predsjednik ŠK Virovitica Marko Ivanković.

3 Custom

Najbolji pojedinac u redovima ŠK Virovitica bio je Ivan Lijović, koji je u devet susreta osvojio najviše 7,5 bodova, Marko Ivanković 7, a na prve dvije ploče majstorski kandidati Marko Stipandić i Franjo Vidalina ostvarili su odličan rezultat izborivši po 5 bodova. Boje Virovitice još su branili Miroslav Golubić 4 (iz 4 susreta), Goran Knežević 5 (6), Mile Bičanić 5,5 (6) i Franjo Knežević, koji je zabilježio dva poraza.

– Sa skromnim klupskim budžetom uspijemo samo pokriti troškove natjecanja. Istovremeno, drugi klubovi imaju daleko veću financijsku potporu, što im osigurava dovođenje i eminentnih šahovskih imena – velemajstora i majstora FIDE, čak i iz drugih zemalja. Nažalost mi se moramo osloniti na vlastite snage, pa će dogodine biti teško u II. hrvatskoj ligi – Istok očuvati drugoligaški status, posebice što je odlazak u Slatinu najavio naš standardni, pouzdani prvotimac Franjo Vidalina – naglašava tajnik kluba Marko Stipandić.

2 Custom

Konačni poredak:

1. Virovitica sa 16 meč bodova
2. Lapjak Velika (Velika) 14
3. Strmac (Nova Gradiška) 12
4. Posavac (Ruščica) 12
5. Đuro Đaković (Slavonski Brod) 11
6. Pakrac-Lipik (Pakrac) 8
7. Kralj (Slavonski Brod) 6
8. Bedem (Gornji Bogićevci) 5
9. Gudinci 3
10. Šahovnica (Garčin) 3.

1 Custom 2

Nakon prvenstva nastavljaju se redovne klupske aktivnosti, pa se tako svakog petka u prostorijama ŠK Virovitica, Matije Gupca 63. (bivša vojarna) igraju klupski brzopotezni turniri. To je prilika i svim ostalim ljubiteljima drevne igre na 64 crno-bijela polja da se pridruže vrijednim članovima ŠK Virovitice. Inače, klub ima i svoju web stranicu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content