Sjednica Općinskog vijeća općine Čačinci: Rebalans za 2019. i proračun za 2020. godinu izglasani jednoglasno

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 13. sjednicu ovog saziva. Pitanja za aktualni sat nije bilo, a nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, donesena je odluka o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene općine, a potom su usvojeni i analiza sustava te godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje 2020.-2022.

U nastavku su uslijedile dvije krucijalne točke sjednice Vijeća, a to je usvajanje rebalansa za 2019. i proračuna za 2020 godinu. Oba akta su uz kraću raspravu jednoglasno usvojena.

Vijeće prosinac 2019 1 Custom e1576756955481

-Prije svega moram reći da je ovo jednoglasno izglasavanje oba najvažnija dokumenta općine dokaz, kako je politika, odnosno demokracija na području naše općine dosegla takvu razinu da i u pripremi i provedbi rebalansa i proračuna sudjeluju svi mještani naše općine i evo u proračun za 2020. uvršteni su upravo oni projekti koje su tražili naši građani kao i uvijek do sada. U 2020. godini naš proračun će biti preko 18 milijuna kuna u što smo uvrstili projekte koje smo započeli u 2020. godini, a izmjenama i dopunama proračuna za 2019. smo smanjili proračun iz realnih razloga, a to je što su svi projekti morali biti prikazani u proračunu kako bismo ostvarili financijska sredstva od strane EU fondova i naših ministarstava. Realno, koliko je u 2019. potrošeno toliko je i ostavljeno u proračunu, odnosno koliko će se još do kraja godine potrošiti, a sve ostalo je prebačeno u 2020. godinu u kojoj će, siguran sam, svi ti započeti projekti biti i realizirani. Isto tako bit će pokrenuto i mnoštvo novih projekata za koje smo također predvidjeli određena sredstva – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Vijeće prosinac 2019 9 Custom

U nastavku sjednice donesena je odluka o financiranju politički stranaka i nezavisnih članova vijeća prema kojoj svaki vijećnik dobiva 100 kuna mjesečno ili ukupno 1.200 kuna godišnje. Potvrđene su potom i Odluke o Planu djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu te o imenovanju povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koje će činit po novoj odluci pet članova i to: Vlado Jurlina kao predsjednik te članovi kao predstavnici općinskih naselja Petar Dadić (Bukvik), Branko Knežević (Čačinci), Krunoslav Gerenčir (Humljani) i Vlatko Držaić (Paušinci).

Na kraju sjednice donesena je i II. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Čačinci, a na kraju su se predsjednik Vijeća Tomislav Tomić i načelnik Mirko Mališ zahvalili vijećnicima na konstruktivnom radu kroz cijelu godinu te ih pozvali da isto nastave i u 2020. godini.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content