Slatinski ”Vretenci” posjetili prijateljsku Udrugu Regoč u Slavonskom Brodu

Članovi Udruge Vretenac iz Slatine, njihove obitelji i volonteri ovu sunčano prohladnu subotu proveli su u dobrom društvu predstavnika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, Žaklinom Ćirić i Marijom Vidaković.

”Regoči” i ”Vretenci” svoju suradnju, ali prije svega prijateljstvo, započeli su revitalizacijom Udruge Vretenac. U rujnu 2017. godine, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Mirjana Jakovčev, koja je ujedno i predsjednica Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama, posjetila je Slatinu te na sastanku održanom s predstavnicima Grada Slatine i predsjednicom Udruge Patricijom Karaman podržala revitalizaciju Udruge Vretenac.

U svojih 35 godina djelovanja Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč postala je pravi primjer dobre prakse aktivnog uključivanja ove ranjive skupine u život lokalne zajednice te aktivnu participaciju na otvorenom tržištu rada. Uz 20 zaposlenih osobnih asistenata i 4 osobe zaposlene na administrativnim i koordinatorskim poslovima Udruga Regoč broji i 15 volontera, a okuplja 100 osoba s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji s područja Slavonskog Broda i okolnih općina. Isto tako, Udruga Regoč provodi različite radionice, od radionica tkanja do informatičkih radionica i radionica fotografije na kojima svakodnevno aktivno sudjeluje 50 osoba s intelektualnim teškoćama.

78379532 446043456034143 4818663400114487296 nPosjet Udruzi Regoč u Slavonski Brod jedna je od aktivnosti projekta ”Upoznaj i fotkaj” koji financijki podržava Virovitičko-podravska županija. Posjetom su se kroz razgovor i druženje, te neizostavno razgledavanje Udruge, ”Vretenci” upoznali i sa aktivnostima i projektima koje Udruga Regoč provodi, a Žaklina Čirić naglasila je i važnost uključenosti roditelja članova u rad Udruge kao i važnost i nesebičnost volonterskog angažmana. Oduševljenji ”Regočima”, ”Vretenci” su se zahvalili predsjednici Udruge Regoč Mirjani Jakovčev, kao i njezinim voditeljicama na prijateljstvu i podršci kroz već pune 3 godine aktivnog rada i djelovanja Udruge Vretenac, te se vesele sljedećem druženju. (www.icv.hr, ADF; Udruga Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content