“SPORT SPAJA GRADOVE” Virovitičke košarkašice svojim navijačima u Varaždinu poklonile tri pobjede

Protekli vikend više od stotinu igračica i navijača posjetilo je Varaždin, gdje su odigrane četiri utakmice sa domaćim igračicama ŽKK Vindi Varaždin.

Sve zajedno uokvirilo se u akciju “Sport spaja gradove” te se na utakmice zaputio i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, ujedno otvorivši spomenutu manifestaciju košarke. Utakmicama je nazočilo i bučno navijalo više od pedeset roditelja te su svi zajedno stvorili odličnu atmosferu koja je očito nadahnula mlade košarkašice koje su ostvarile čak tri pobjede protiv renomiranog domaćina.

IMG 4602 Custom

Samo u prvoj utakmici u kojoj su nastupile djevojčice iz Virovitice (2010. godište i manje) oko dvije godine mlađe od svojih protivnica domaćini su uspjeli upisati pobjedu. Najmlađe igračice koje igraju košarku u ovom dijelu Hrvatske i ovaj put su pokazale izniman talent, no lopta ih ovaj puta nije previše slušala i neumorno je izlazila iz koša što su starije, a samim tim i više i jače Varaždinke koristile i na kraju uvjerljivo pobijedile. Prvu službenu utakmicu odigrale su Olja Radulović i Larissa Vrančić, dok je Ella Rogani upisala i prvi koš. Najzanimljiviji trenutak utakmice bio je dodavanje sedmogodišnjih Lucije Kovačević i Teje Pospišil, koje je Tea završila postignutim košem što je publiku, ali i malu Teu dovelo do erupcije oduševljenja.

Ovo su najmlađe nade ženske košarke u Virovitici: Antonela Kastaneti, Lana Grabić, Doretea Blažičević 3, Petra Grbac 1, Lavinia Subota, Mia Milković 2, Ema Kovačević, Katarina Kanjka, Tea Pospišil 2, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Olja Radulović, Larissa Vrančić, Ella Rogani 2 i Lucija Petras 2.

IMG 4564 Custom

Druga utakmica ponudila je znatno više neizvjesnosti i odličnu predstavu Virovitičanki. Radilo se o ekipi Z-13 kojoj je ovo bila presudna utakmica za osiguranje četvrtog mjesta na prvenstvenoj tablici Regije Sjever. Iako su odlično ušle u utakmicu, jedna “rupa” krajem treće četvrtine skoro je utakmicu uvela u neizvjesnu završnicu. Virovitičanke su ipak tada stisnule zube i prelomile utakmicu te na kraju upisale relativno uvjerljivu pobjedu 56:48.

Najviše su se iskazale Martina Sabo sa 16 postignutih koševa, najmlađa Nika Gverić koja je postigla čak 12 koševa te Marta Leda Kalaš sa 10 postignutih koševa. Izuzetnu borbenost pokazala je Nika Pavelić koja je uz 7 postignutih koševa uhvatila i 20-ak lopti, dok je u trenucima kada se lomila utakmica tri vezana koša postigla Dora Lakota Kovač.

ŽKK Virovitica: Bosnić Korina, Cenger Margareta, Požežanac Sabolić Monika 1, Sabo Martina 16, Kalaš Marta Leda 10, Deskar Hana 1, Gverić Nika 12, Pavlović Gabrijela 3, Lakota Kovač Dora 6, Lovreković Alisa i Pavelić Nika 7.

IMG 4554 Custom

Treća utakmica odigrana je između najboljih ekipa Z-11 te se još jednom vidjelo da u ovom uzrastu Virovitičanke imaju izuzetnu generaciju koja je na pragu da postane prva ekipa koja će se okititi titulom prvakinja Regije Sjever u kojoj nastupaju djevojke iz pet županija sjeverne Hrvatske. Iako su treneri poveli na utakmicu čak 15 igračica kako bi sve igračice koje treniraju dobile priliku pobjednik niti jedan trenutak nije dolazio u pitanje. Svoje prve košarkaške minute upisale su Iva Vidović, Karla Dvojak, Anja Radulović i Maja Lena Bucifal koja je u svom prvom nastupu upisala i prvi koš s čime se može pohvaliti i Tamara Kosi. Najviše koševa postigla je Nika Gverić 7, dok su je u stopu pratile Alisa Lovreković i Monika Požežanac Sabolić sa 6 postignutih koševa. U strijelce su se upisale i Nikolina Hetzel, Ena Salajić i Margareta Cenger. Utakmicu je obilježio i jedan kuriozitet, a to je da igračice ŽKK Virovitice nisu napravile niti jedan prekršaj.

ŽKK Virovitica: Nika Miljak, Margareta Cenger 1, Eva Duršot, Alisa Lovreković 6, Tamara Kosi, Monika Sabolić Požežanac 6, Nika Gverić 7, Nikolina Hetzel 4, Lana Bajivić, Ena Salajić 2, Lea Štampar, Tamara Kosi 2, Anja Radulović, Karla Dvojak, Maja Lena Bucifal 2 i Iva Vidović.

Na kraju su na parket izašle najstarije djevojke u utakmici u kojoj su igračice trenera Gorana Kozlingera nakon nekoliko nesretnih poraza tražile put do velike pobjede što su i dočekale. U utakmici u kojoj su igračice ŽKK Virovitice pokazale prije svega veliku borbenost pobjeda je na oduševljenje brojnih navijača otišla u Viroviticu. Najefikasnija je i ovaj puta bila Nika Kozlinger sa 15 postignutih koševa uz velik doprinos u obrani dok je svoju najbolju ovogodišnju utakmicu odigrala je kapetanica Mia Šiljković te uz 6 postignutih koševa upisala i 10 skokova i nekoliko lijepih asistencija. Sestre Lucija i Lana Cindrić sa postignutih 10 odnosno 9 koševa bili su nenadomjestiva poluga za pobjedu u ovoj utakmici, a na kraju im se sa 8 postignutih koševa pridružila i Iva Kurjančić.

IMG 4de1b38f421f64872211e6ab66e2359d V

Svakako treba naglasiti i veliki doprinos sestara Cindrić u skoku te odličnu kontrolu lopte Mije Dekar koja je postigla i 4 koša. U strijelce su se upisale i Ena Ištvanvić i Lea Kozlinger uz doprinos u odrađivanju obrambenih zadataka dok je svoje minute dobile i Zara Prebeg i Tia Eva Keserica no lopta im nije htjela u koš. Na kraju je semafor pokazao velikih 57:33 i velika fešta mogla je početi.

ŽKK Virovitica: Prebeg Zara, Kozlinger Nika 15, Ištvanović Ena 2, Kozlinger Lea 2, Cindrić Lana 9, Cindrić Lucija 10, Kurjančić Iva 8, Deskar Mia 4, Tia Eva Keserica i Mia Šiljković 6.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”571487″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content