SVEČANA SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA HGK – ŽK VIROVITICA “Zlatne kune” tvrtkama Gradba, Pan parket i Ciprijanović

U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru (Općina Lukač) danas (četvrtak) je održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, na kojoj su predsjednik Zlatko Pleša, savjetnik u Uredu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Ivan Škorić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović najuspješnijim tvrtkama u 2018. godini s područja županije dodijelili priznanja “Zlatna kuna”.

MG 5572Među nazočnima su, između ostalih, bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, viši stručni savjetnik Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Željko Hanzl, načelnik općine Lukač Đuro Bukvić te predstavnici institucija, tvrtki i gospodarskih subjekata.

MG 5550Pozdravne riječi na početku ove svečane sjednice uputio je Zlatko Pleša, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica. U nastavku, viši stručni savjetnik Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Zagreb Željko Hanzl predstavio je “Razvojne raznolikosti Hrvatske s posebnim osvrtom na VPŽ” i publikaciju Županijske komore Virovitica pod imenom “Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2018. godini”.

MG 5612O samoj publikaciji nekoliko riječi rekla je i Kristina Pleša, direktorica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica.

– U ovoj, 23. godišnjoj publikaciji navode se najvažniji ekonomski pokazatelji za 2018. godinu radi sagledavanja položaja gospodarstva Virovitičko-podravske županije u hrvatskom gospodarstvu. Uz uvod te popis tablica i grafova, sadrži i šest većih poglavlja, a to su Opći podaci, Ekonomski pokazatelji, Demografski podaci, Obrazovanje, Gospodarske djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Popis nositelja, odnosno korisnika znakova kvalitete HGK – dodala je Pleša.

Najuspješniji gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije primili su zaslužena priznanja za uspješan rad u 2018. godini. U kategoriji malih trgovačkih društava dobitnik “Zlatne kune” je tvrtka Gradba d.o.o. iz Brezika. U kategoriji srednjih trgovačkih društava “Zlatnu kunu” dobio je orahovački Pan Parket d.o.o., dok je “Zlatnu kunu” u kategoriji velikih trgovačkih društava dobila tvrtka Ciprijanović d.o.o. iz Orahovice.

MG 5617GRADBA D.O.O. BREZIK (OPĆINA LUKAČ)

Tvrtka Gradba osnovana je 2003. godine te je u potpunosti u privatnom vlasništvu obitelji Bardić. Sjedište tvrtke nalazi se u Breziku, dok se uredi i proizvodni pogoni nalaze u Virovitici. Tvrtka se bavi proizvodnjom i montažom čeličnih konstrukcija, proizvodnjom aluminijske stolarije i aluminijskih fasada te objekata visokogradnje. Od svog osnivanja uspješno posluje na području cijele Hrvatske, uz orijentaciju na izvoz u zemlje Europske unije. Trenutačno zapošljavaju 38 radnika koji su najveća snaga tvrtke. Svi djelatnici posjeduju potrebna osposobljavanja i certifikate za izvođenje radova. Za sve radove koje izvode posjeduju tehničku i tehnološku opremu te dovode objekte do potpune funkcionalnosti za uporabu.

Plaketu “Zlatna kuna” primio je Igor Bardić, prokurist-predstavnik tvrtke, a uručio ju je Zlatko Pleša.

– Sve vas ovim putem pozdravljam i drago mi je što je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica prepoznala naš rad i dodijelila nam ovako vrijednu nagradu. Želim se prije svega zahvaliti roditeljima, ali i našim djelatnicima koji su najzaslužniji za ovo postignuće – rekao je Igor Bardić.

MG 5628PAN PARKET D.O.O. ORAHOVICA

Pan parket iz Orahovice proizvođač je gotovog troslojnog parketa. Osim već opće prihvaćenog Slavonskog hrasta, svoje proizvode radi od još desetak vrsta drva, kao što su Jasen, Javor, Bukva, Trešnja, Bagrem i Orah, ali i od nekih egzota pretežno afričkih vrsti. Godišnje proizvede oko 600.000 metara kvadratnih parketa od kojih više od 90 posto otpada na izvoz.

Plaketu “Zlatna kuna” iz ruku Ivana Škorića primio je Daniel Smiljanić, predsjednik Uprave Pan parketa.

-Zahvaljujem na ovoj lijepoj nagradi, a zasluge naravno idu zaposlenicima Pan parketa. Ovo je posebno priznanje za trud i rad koji smo ostvarili u prošloj godini. Nadam se da će nas i u budućnosti uzimati u obzir Hrvatska gospodarska komora kada se budu dijelile ovakve nagrade. Moram naglasiti da sam zadovoljan, ali ne baš prezadovoljan, jer smo jako vezani uz izvoz, pa malo strahujemo od neke recesije. Osjetimo da rast i nije baš onakav kakav je bio proteklih godina, tako da smo malo oprezniji – istaknuo je Daniel Smiljanić.

MG 5629CIPRIJANOVIĆ D.O.O. ORAHOVICA

Tvrtka Ciprijanović je svoju priču započela prije 30 godina, 1989. godine u obiteljskoj kući majke Katice i oca Dinka. Svih ovih godina vizija je ostala ista – rad je pokretač svega. Danas, druga generacija, pokušava i uspijeva nastaviti raditi istim ritmom, s novim idejama i drugačijim pristupom. Njihov najvažniji projekt je tu ljubav prema radu i drvetu prenijeti i dalje, na treću generaciju.

– Ako se pitate koji je recept za uspjeh, vrlo je jednostavno, morate samo jako voljeti drvnu prašinu – poruka je tvrtke Ciprijanović.

Župan Igor Andrović Plaketu “Zlatna kuna” uručio je direktorici Antoniji Jurjević.

– Zahvaljujem se Županijskoj komori Virovitica što je omogućila da dobijemo ovu nagradu nakon 30 godina. Isto tako zahvaljujem se svim našim zaposlenicima, ali i kupcima, prije svega na vjernosti i strpljenju – kazala je Antonija Jurjević.

MG 5637Čestitke ovogodišnjim dobitnicima uputio je Ivan Škorić, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetništva jedna je od glavnih zadaća Virovitičko-podravske županije, a uz prigodnu čestitku nagrađenima, s ponosom je to potvrdio i župan Igor Andrović.

– Dodjela nagrada Zlatna kuna sigurno u središte pozornosti stavlja one najistaknutije, odnosno one koji su najviše postigli kroz proteklu godinu u razvoju gospodarstva naše županije. Ta nagrada primjer je dobrog rada, odricanja i truda, ali i poticaj za daljnji rad, kako bi svi oni gospodarski pokazatelji bili što bolji. Virovitičko-podravska županija trudi se koliko god može, odnosno koliko ima u svojoj ovlasti, kako bi pridonijela da već spomenuti pokazatelji budu što bolji, a isto tako moram naglasiti da smo među vodećim županijama u povlačenju sredstava iz EU fondova po glavi stanovnika – rekao je župan Andrović.

MG 5651Predsjednik Gospodarsog vijeća Zlatko Pleša objasnio je faktore koji određuju one najuspješnije među uspješnima.

-Hrvatska gospodarska komora prati rezultate poslovanja i ključne pokazatelje poslovanja na razini države i na osnovu tih pokazatelja određujemo dobitnike ovih priznanja. Prati se ukupno 20 pokazatelja poslovanja tvrtki, koji su inače standard praćenja uspješnosti tvrtki, a isti se koriste i u Europi. Prema ukupnim pokazateljima sustav sam izbacuje onu najuspješniju tvrtku i tim putem smo zapravo došli do ovih dobitnika Zlatne kune – zaključio je Z. Pleša.

MG 5659Na samom kraju, Zahvalnicu za 25 godina uspješnog rada na mjestu direktora ŽK Virovitica predsjednik HGK Luka Burilović namijenio je Milanu Vanđuri, a uručio mu je Ivan Škorić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”568777″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content